Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Hogyan tudnék biztonságosan...

Hogyan tudnék biztonságosan képet megosztani? (ne tudja lementeni)

Figyelt kérdés
Úgy szeretném megosztani egy fotómat, hogy minden megtekintő, csak egyszer tudja megnyitni és akkor megnézni, de utána ne láthassa többet. Vagyis nem szeretném, hogy le mentse magának a képet.

2016. szept. 18. 11:16
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Konkrét választ? Adj egy piros pacsit, utána meg fogadd el, hogy konkrétan idegtépő vagy. Elmondtuk 20x, hogy ezt így nem tudod megcsinálni.

Töltsd fel valami tárhelyre, adj egy linket a csajnak vagy csávónak vagy a lónak, vagy kinek/minek(?!) mutogatod magad, aztán töröld a fájlt 20s múlva. Ennyire egyszerű.

2016. szept. 18. 18:13
 12/17 A kérdező kommentje:

Közben találtam egy majdnem tökéletes megoldást: [link]

-> After first view. Ezzel csak annyi a baj, hogy tényleg csak az első és egyetlen megtekintés után törli. Ha az első megtekintés külön-külön minden egyes felhasználóra (IP címre) vonatkozna, akkor lenne tökéletes.

2016. szept. 18. 18:20
 13/17 A kérdező kommentje:

Tehát K.Vivien, ZS.Nóra és P.Eszter külön-külön megnyitja a képet és egyikőjük sem fogja tudni felhasználni, mert naivak és úgysem fognak vele törődni, hogy a képet lementsék. Értitek már? Nem az Interpol elől akarok menekülni. Rém egyszerű, csak kellene egy normális oldal ehhez. Ha meg nem ismertek ilyen oldalt, akkor egyszerű a képlet és nem írtok választ, ennyi.

#11: Nyugi mindenkit fel szoktam pontozni.

2016. szept. 18. 18:26
 14/17 anonim ***** válasza:

Nincs rá megoldás. Ha IP alapján szűröd a megtekintést, azzal az a baj, hogy ha valaki mondjuk nat mögött van, vagy suliban, vagy proxy mögött, stb... akkor azok a gépek ugyanazt az IP-t kapják. A megoldás, mint előttem is mondták, ha csinálsz saját oldalt, majd regisztrációhoz kötöd a képmegtekintést.

Na ezzel meg annyi a probléma, hogy senki nem fog beregisztrálni egy kép miatt, hanem kérnek egy facebook vagy kepfeltoltes.hu-s linket, mert egy mezei r=1 usernek az sokkal egyszerűbb.

2016. szept. 18. 19:36
 15/17 anonim ***** válasza:

erre találták ki az önmegsemmisítő üzeneteket. keress rá, hogy "self destruct picture share" találsz egy csomó féle ilyen szolgáltatást.

úgy tudom, hogy a FB is be akarja vezetni valamikor, hogy tudj így küldeni üzenetben képeket, amik aztán megsemmisülnek.

2016. szept. 19. 13:16
 16/17 anonim ***** válasza:
És a böngészőm cache-éből hogy szeretnéd törölni?
2016. szept. 22. 23:36
 17/17 anonim ***** válasza:

úgy tudom, Snapchaten van ilyen önmegsemmisítő képküldés, pont ilyesmi helyzetekre. amit te találtál, az is jó lehet a problémád megoldására. egyszerűen töltsd fel külön-külön annyiszor ugyanazt a képet, ahány csajnak el akarod küldeni, így mindegyiknek lesz egy külön cím és mindegyiknek csak egyetlen megtekintése.

olyan túl sokat aggódni szerintem nem érdemes ezen, mert aki vissza akar élni, az úgyis vissza fog. ha valaki olyan jellem, akkor úgyis csinál már elsőre képernyőmentést és ezt nem tudod megakadályozni (pláne, ha egy tök szokatlan címről kapja a képet, aminek már a neve is utal rá, hogy ez egyszer megnézhető - mondjuk egy Google vagy más url rövidítővel el tudod ezt rejteni). aki meg nem olyan (akár képzett, akár szándékú), az meg úgysem fog a fotóddal visszaélni, ha simán átküldöd sem.

2018. márc. 26. 11:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!