Kémprogram ellen teendő?
Próbálom leszedni a spyware terminatort, meg a malwarebystest, de egyszerűen nem engedi szerintem az a kémprogram ami rájött a gépemre.
Le tudom tölteni a két programot, aztán rákattintok, hogy futtatás, és az jön ki mind a kettőnél hogy The setup file are corrupted. Please obtain a new copy of the program.
Most ilyenkor mivan?
Ilyenkor? Szívás. A kémprogramot nem irtani kéne, hanem megelőzni. De erről hiába beszél (az ember) a rendszergazda...
Nem fogod tudni elindítani, mert azonnal megfertőzi. Írásvédett pendriveról talán működhet a dolog, de szerintem onnan se fogja hagyni, nem mindig szokta. Reinstall, aztán vagy adsz egy kicsit a biztonságra, vagy beszeded újra...
Hiába linkeled a blogod, jó dolgok vannak leírva ahogy olvasom csak most ez nem megoldás erre a problémára. Amit te leírsz az a gyengébb spyware-ek ellen hatásos, egy erősen "bebetonozott" féreg ellen az Rkill-el semmire nem mész. Mivel a vírus blokkolja az anti spyware/malware ill. a vírusirtó programok telepítését ill futtatását, csak külső vírusirtás jöhet szóba. Magyarul a winchestert egy másik gépre kell rákötni és azzal lefuttatni a scan-t, így esélye sincs annak hogy a "károkozó" bármilyen formában blokkolja a vírusirtó programokat.
Ha kérdésed van még írj nyugodtan!
Én nem vitatni akartam a te tudásod csak felkínáltam egy egyszerűbb lehetőséget.Tisztában vagyok az Rkill tudásával, és ha visszaolvasol egy szóval sem említettem hogy egy vírusirtó lenne. Mellesleg megemlíteném, hogy én pedig a Symantec-nek dolgozom(gondolom hallottál róla) és olyan hálózati rendszerek védelmével foglalkozom amit szerintem te még nem is láttál, úgyhogy nekem nem kell elmesélni mi az a vírus. Amit én leírtam egy egyszerű megoldás otthoni felhasználó számára, aztán ha ez mégsem sikerülne vannak további lehetőségek, mint például a tied. Az hogy a külső vírusirtás soha nem segít, ezek szerint te még nem csináltál a több száz alkalomból egyszer sem sikeres külső irtást, pedig elhiheted van amikor az az egyetlen megoldás. Nem kell félreérteni, én nem a te módszered ellen beszéltem hanem leírtam egy másik lehetőséget.
Remélem nincs harag!
Köszi a válaszokat!
Volt eddig rajta vírusírtó, mindig használtam, direkt hogy az ilyen eseteket elkerüljem, aztán mégis....
most sikerült végre újra bekapcsolnom a gépet és eljutnom idáig hogy tudom használni az internetet...
Most kipróbálom azokat amiket írtatok, ha nem sikerül akkor szerintem hétfőn elviszem valahová, aki ért hozzá.
Valaki nem tud jó helyet Pesten a belvárosban? Ami olcsó is, és ügyesek, és nem csak lehúzzák az embert?
Köszi!
Nekem is kb. ugyanez a bajom,nem engedi a Nortont elindítani,próbáltam viprevel is,de nem indult el az se. Kiírja,hogy: A Windows nem tudja elérni a megadott eszközt, elérési utat vagy fájlt. Lehet, hogy nem rendelkezik a hozzáféréshez szükséges engedélyekkel.
Ilyenkor írásvédett penről lehet vírust irtani,vagy csak külsőleg?
Biztos vírus,de a csatl. eszközöket is megfertőzi?
Előre is köszi a válaszokat!
Annak van igaza, aki azt írta, hogy a megelőzés fontosabb, mint a vírus- vagy kémprogram írtás. Ide nem tud bejutni semmi, mert
1. Nem járok warez oldalakra
2. Kőkeményre beállított tűzfalat használok
3. Stabil, erősre beállított a védelem.
Mindegy, hogy fizetős vagy sem, csak jó erősre be kell állítani, kell hozzá erős tűzfal és naponta többször is frissitse magát.
Ha viszont megvan a baj, a legjobb az újratelepítés.
Tegnapi 17 18:
Azért nem tudja elérni egyik víruskereső sem a frissitést, mert a gépeden már hátsó kaput nyitott a trójai. A védelmi szoftverek elérésének letiltása: ez fertőzés. USB eszközök: megfertőződnek, ha csatlakoztatod: Conficker és hasonló férgek kúsznak a pentdrive-ra.
Újra kell telepíteni a Windows-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!