Hogy szerezhetném vissza a fájljaimat?
A számítógépemet egy igen komoly trójai támadta meg, elérhetetlenné tette a dokumentumaimat és pénzt követel a helyreállításért.
A következő instrukciókkal lát el:
Találtam oldalakat, amik az ehhez hasonló vírusok eltűntetésével foglalkoznak, de ezek mind más-más programokat ajánlanak és sajnos a világnyelvtudásom sincs azon a szinten, hogy biztonsággal rájuk hagyatkozhassak...
Leírnátok nekem, hogy milyen lépések árán tudnám fizetés és újratelepítés nélkül visszavenni a fájlokat?
Windows 8 operációs rendszerrel rendelkezem.
Köszönöm előre is a válaszokat!
Sok jót nem mondhatok, elég kaka helyzetbe jutottál,de megpróbálok segíteni.
Az én javaslatom az volna, hogy kiszeded a vinyót a gépből, és hidazással vagy más módon rácsatlakoztatod egy másik gépre USB-háttértárként. A másik gépen lévő vírusirtóval pedig már tisztára lehet söpörni. Ehhez viszont egy hozzáértő valaki kell.
Ha ez nem válik be, akkor mentsd át az adataidat egy másik gépre, és csinálj egy formatcét a winchestereden, majd telepítsd újra a rendszert. Ez a "durva" módszer. Sajnos vannak esetek, amikor csak ez használ.
Akárhogy is, ha nincs másik gép, vagy USB-híd, pénzbe fog kerülni a dolog...
Köszönöm a válaszokat!
Van másik gép, pontosabban másik laptop, a fent említett eszköz is az. (A winchestert nem csak asztali gépekből lehet kiszedni?)
A bootolás folyamatát leírnátok? Windows 8-on még nem volt hozzá szerencsém. Odáig világos, hogy letöltöm az általatok javasolt programot, programokat és egy külső háttértárra helyezem, gondolom nem csak a telepítő fájlt, hanem magát a kicsomagolt egészet, de hogy érhetem el a boot menüt? S ott mit kell tennem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!