Kiből lehet etikus hacker?
Nem ő tömi a lyukakat, hanem ő keresi meg...
Nagyon komoly hálózati és programozási, kriptográfiai és biztonságtechnikai ismeretek kellenek hozzá. Aki ilyen pályára adja a fejét, az nem akkor ül le életében először kódolni - és valószínűleg jó pár dolgot tört már meg, kevésbé legálisan.
Biztos, hogy nem ott fognak megtanítani programozni, meg nem árt tudni programozni? :D
A hackerek az olyan programozok, akik annyira jók már, hogy képesek megtalálni azokat a hibákat a program kódba, amiket az "átlagos" programozók nem találnak.
„Biztonsági rést találtam a weboldalukon, a kosárba rakáskor a termék árának átírásával (POST requestben) annyiért veszek bérletet, amennyiért én akarok. (50 forintért vettem havibérletet.) Nem használtam fel a bérletet, célom világos és jó, nem követtem el bűncselekményt, mivel egyből jelentettem. Meglepő viszont, hogy én 18 éves vagyok, de már 13 évesen sem követtem el ilyen hibákat. Ha esetleg a jövőben egy közbeszerzésnél csak 90%-ot kellene visszaosztani, szívesen jelentkeznék. Már csak azért, mert a MÁV-nál például teljesen ingyen vehettem jegyet, de a Szerencsejáték Zrt. oldalán is tudtam magamnak pénzt kreálni. Röviden kifejezve: a közbeszerzések engem is érdekelnek, magasabb minőségben készítem el a feladatot, ugyanannyit osztok vissza.
Üdvözlettel: X. Y.”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!