Megtaláltam a szinte tökéletes jelszó titkát?
Kicsit elegem volt már abból hogy sok jelszót kell használni mhova, viszont egy jelszót használva veszélyes. Viszont kiraláltam egy mintát, kvázi képletet, amit csak meg kell jegyezni és perfekt.
Természetesen az enyém nem ez csak példaként:
Így néz ki:
- Van a jelszónak egy állandó része. Pl. 'Jelszo'
- két állandó karakter, szimbólumok:, pl: @@
- számkarakter, mely jelzi Hogy az adott szolgáltató magyar e vagy sem, 8 ha magyar, 9 ha nem.
- számkarakter, jelzi hogy hivatalos vagy magánfiókomként használom: 6 ill. 7
- számkarakter, jelzi hogy mennyire fontos, preferált fiók (mennyire használom), 1 ha fontos, 0 ha nem.
- 4 betűkarakter, az oldal urljének uccso 4 karaktere
- + karakter ha az url uccsó karaktere magánhangzó, mínusz ha mássalhangzó
- illetve ha változtatni kell, utána rakok egy számkaraktert, mely jelzi hanyadik módosítás
Így a google fiók esetén ez:
Jelszo@@971ogle+
Gyakorikerdeseknél:
Jelszo@@870esek-
Mit szóltok hozzá? Bonyolult? Ötletes? Mennyire biztonságos? "feltörhető" a logika ha egyszer valaki megszerzi az egyik fiók kódját?
hmmm.. mondjuk ebben igazad van. lehet kombinálni kéne jobban vagy ezt az "algoritmust" kéne tovább bonyolítani.
Azért gondolhatod hogy olyan hulye nem vagyok hogy kiírjam a saját jelszómintámat :D
eléggé átvariáltam ahhoz, elvégre publikus oldalra írtam ki.
A matematika nehéz dolog, nem mindenki ért hozzá. A prezentáció:
segít megérteni, mi a jó jelszó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!