Melyik vírusirtót ajánlanátok?
Nincs olyan, hogy legbiztonságosabb. Naponta íródnak új vírusok, és azokat az adatbázis frissítéséig nem nagyon fogják felismerni a vírusirtó szoftverek sem. És persze egyik sem dolgozik 100% hatékonysággal.
De itt van pár ismertebb, és megbízhatóbb szoftver: Kaspersky, Avast, ESET, AVG... ezekkel lehet próbálkozni.
De elsősorban a felhasználónak kell figyelnie, hogy hogyan és mire használja a gépét, illetve arra, hogy milyen webes helyeket látogat meg.
Akkor már inkább az ESET. Nem rossz ugyan az Avast sem, de az ESET nagyságrendekkel jobb (nem akar folyton rábeszélni, hogy jó pénzért vegyem meg a plusz szolgáltatásait, nem háborgat állandóan ilyen-olyan ötletekkel, ráadásul közel sem terheli le a gépet annyira).
Bár kinek a pap, kinek a papné (nekem inkább a lányuk :) )
Mindenki másikra esküszik.
A hatékonyság havonta változik.
Áprilisban az AVAST hihetetlen eredményt produkált májusban meg meg sem közelítette az áprilisit.
Ki kell próbálni ezt meg azt is.
Ajánlok pár használható vírusírtót:
Avira ( [link]
Iobit termékek ( [link]
Kaspersky ( [link] ez sajnos fizetős, de jó
nekem ezek voltak azok, amik működtek és használom őket még ma is
ha csak egy fájlt szeretnél ellenőrizni, azt ide feltöltheted és alaposan leellenőrzi: [link]
és most az hogy miket NE: pl.: Panda, avast, eset (NOD32), avg, comodo, norton, mcafee... ezeket NEM szabad telepíteni, mert nem védenek, hanem átengedik a vírusok felét
ezeket is próbáltam, de nem kielégítő eredményt értek el.
Az AVG és az ESET ott vannak a leghasznosabb vírusirtó szoftverek között, ez nem kérdés. Én is, és több ismerősöm is nagy megelégedéssel használtuk őket.
Nem tudom nálad mi lehetett a gond, talán a rossz konfigurálás, de az nem mondható, hogy ezek rossz munkát végeznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!