Feltörik a facebookom? Segítség?
Egy ismerősöm fiókját feltörték és olyan fenyegetést írtak nekem, hogy az ő beszélgetéseit hamarosan kirakják meg ilyenek, és az enyém jön utána. Valami VPN-ről magyaráz nekem, hogy nem lehet lenyomozni az IP címét és ne aggódjak, majd meglátom, hogy az enyém is fel lett törve. Nem is tudom, most féljek? A jelszót megváltoztattam nagyon nehézre, még én sem tudom megjegyezni. Viszont nem szeretném, hogy a beszélgetéseim nyilvánosságra kerüljenek, meg a képek, amiket a barátnőimmel, barátommal, ismerősökkel küldünk egymásnak.
Mit csináljak? Valaki segítsen légyszi!
19 éves lány vagyok, ha ez valamiben is számít.
Beszeltem az ismerosommel, akinek feltortek a facebookjat, kiderult, nem csak em kaptam ilyen uzenetet, hanem meg 3 masik lany is. Utanajarunk a dolognak. Az enyem nem biztos, hogy fel lett torve, apukam megnezte az ip cimeket, amik itt hasznalva voltak es a mi szamitogepeinken, telefonjainkon es a nyomtaton kivul mas ismeretlen ip nem jart sem az en, sem az anyaek gepen (en is szoktam azt hasznalni).
Tehat arra gondoltunk, valaki az ismerosommel akar kitolni es az o neveben probalt fenyegetni 4 lanyt is.
Azert most keressuk, ki allhat a dolgok mogott, mert ez nekem is gyanus, hogy egy profi hacker azzal dicsekedne, hogy mar tobb100 profilg feltort es nem csak facebookokat. Plane, hogy ez az ismerosom nem egy tul erdekes ember, nem hasznalja igazan a facebookjat sem beszelgetesre, sem kepek megosztasara, se semmi, tehat nem ertem, milyen infokat akart volna megosztani a hacker.
Párommal megkérdeztünk egy rendőr ismerősünket.
A sértetteknek kell megtenni a feljelentést. Ebben az esetben a feltört facebook fiókok felhasználóinak kell feljelentést tenniük. Vagyis csak az tehet feljelentést akinek már feltörték a fiókját és ami még lényeges, ha ez több ismerősöddel is megtörtént jobb ha mind bementek.
Sok sikert hozzá! :)
Ez a személyiségi jogok megsértése, ami büntetendő.
Köszönöm a választ, utolsó válaszoló!:)
Közben kiderült, hogy az enyém nem lett feltörve, visszakerestük az összes ip címet és nem volt közte ismeretlen, amiről csatlakoztak volna.
Viszont az ismerősömét biztosan feltörték, arra azonban nem jöttünk rá, hogy ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!