Miért változik folyamatosan az IP címem?
-ennek nagyon egyszerű oka van :
- a te netszolgáltatód ( pl TARR KFT) ,kapott valamikor a média hatóságtól 5 ezer IP címet.
-de a TARR-nak már 7000 ügyfele van,így azt az 5000 IP-t felváltva osztogatja annak,aki épp netezni akar ,a másik 2000 embernek most épp nem kell használnia a netet,így nekik nem is kell IP-t adnia,
De a médiahatóság szerintem nem oszt ki mindenféle tartományokból címeket, hanem egymás közelében levőket.
A kérdezőnek: próbáld ki azt, hogy egy-egy IP-címedet beírod a Google-ba, önmagában, kommentár nélkül. A kapott találatokat nézegetve kiderítheted, hogy hol vannak azok a szolgáltatók, amelyek a címet bérlik. Ha nem szimpatikus az eredmény, akkor nem árt, ha a szolgáltatódnál rákérdezel. Nehogy valami robot működjön a te címedről, amiben a rossz az, hogy utána rajtad kérhetik számon.
Nekem is volt ilyen esetem.
Az oka az volt, hogy a modemem az áramingadozás hatására néha teljesen újraindult, s ilyenkor mindig más ip címet kapott a szolgáltatótól kapcsolódáskor. Én úgy oldottam meg, hogy vettem egy feszültségstabilizátort.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!