Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Miért változik folyamatosan...

Miért változik folyamatosan az IP címem?

Figyelt kérdés
Észrevettem, hogy 2-3 naponta más az ip-címem. Ezt először az e-maileknél láttam meg, de utána megnéztem, és tényleg megváltozott? Ez normális? Nagyon tapasztalatlan vagyok ilyen téren, 14 éves vagyok, és semmit nem tudok erről. Ebben szeretném a segítségeteket kérni. Köszönöm!

2016. máj. 15. 13:53
 1/6 Hominida ***** válasza:
Az a kérdés, hogy mennyire más. Ha csak a negyedik tag változik, az normális lehet, főleg ha olyan routerre kapcsolódsz, ami egyszerre több gépet is kiszolgál. Egyébként kérdezz rá a szolgáltatónál, nekik tudniuk kell.
2016. máj. 15. 15:34
 2/6 A kérdező kommentje:
Az egész teljesen megváltozik, egy minimális hasonlóság sincs. Ma pl 2x változott meg :o Mi lehet ez?
2016. máj. 15. 17:10
 3/6 anonim ***** válasza:

-ennek nagyon egyszerű oka van :

- a te netszolgáltatód ( pl TARR KFT) ,kapott valamikor a média hatóságtól 5 ezer IP címet.

-de a TARR-nak már 7000 ügyfele van,így azt az 5000 IP-t felváltva osztogatja annak,aki épp netezni akar ,a másik 2000 embernek most épp nem kell használnia a netet,így nekik nem is kell IP-t adnia,

2016. máj. 15. 17:28
 4/6 A kérdező kommentje:
Ááá, így már teljesen világos. Köszönöm!
2016. máj. 15. 18:11
 5/6 Hominida ***** válasza:

De a médiahatóság szerintem nem oszt ki mindenféle tartományokból címeket, hanem egymás közelében levőket.

A kérdezőnek: próbáld ki azt, hogy egy-egy IP-címedet beírod a Google-ba, önmagában, kommentár nélkül. A kapott találatokat nézegetve kiderítheted, hogy hol vannak azok a szolgáltatók, amelyek a címet bérlik. Ha nem szimpatikus az eredmény, akkor nem árt, ha a szolgáltatódnál rákérdezel. Nehogy valami robot működjön a te címedről, amiben a rossz az, hogy utána rajtad kérhetik számon.

2016. máj. 16. 02:24
 6/6 anonim ***** válasza:

Nekem is volt ilyen esetem.

Az oka az volt, hogy a modemem az áramingadozás hatására néha teljesen újraindult, s ilyenkor mindig más ip címet kapott a szolgáltatótól kapcsolódáskor. Én úgy oldottam meg, hogy vettem egy feszültségstabilizátort.

2016. máj. 21. 18:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!