Most akkor malware-es a gépem, vagy se?
Szóval kb. 1 hónapja nem frissítette magát az Eset a gépemen = nem volt naprakész vírusirtóm. Én azért ettől nem ijedtem meg túlságosan, mivel nem szoktam spam leveleket nyitogatni, gagyi reklámokra kattintgatni vagy ilyesmi.
Viszont ma amikor bekapcsoltam a gépet, először tök fekete volt a képernyő, aztán valahogy beállította magát de így is tök lassan nyitott meg mindent. Megnéztem a feladatkezelőt és röviden: van egy winlogon.exe-m meg egy csrss.exe-m aminél ha rámegyek a tulajdonságokra, nem jön ki semmi, nem találom a fájl helyét. Na most erre azt írták a neten, hogy ez azért is lehet mert ezek nem a normál Windows folyamatok hanem malware fájlok.
Ez oké, de lefuttattam egy mélyvizsgálatot az Avasttal, egy mélyvizsgálatot a Malwarebytes Proval és egy-egy vizsgálatot az RKiller és a TDSSkillerrel is és mind azt írja, hogy minden oké. Most létezik, hogy ennyi program benézi ezeket a malware-eket és tényleg semmi baja a gépnek, vagy mi? Vagy ilyen lassúságok előfordulnak néha és ne izgassam magam rajta?
Gépről röviden: 2011-ben vettem, idén lesz 5 éves. Dell Inspiron N5110 laptop, 2014-ben volt szervizelve.
A rendszerről: Windows 7 Home Premium 64-bit SP1, Intel Core i3-2310M CPU @ 2 GHz, 4,0 GB RAM, Intel HD Graphics 3000. Windows Update tiltva.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Google még mindig a barátod.
"csrss.exe-m aminél ha rámegyek a tulajdonságokra, nem jön ki semmi, nem találom a fájl helyét. Na most erre azt írták a neten, hogy ez azért is lehet mert ezek nem a normál Windows folyamatok hanem malware fájlok."
Ez nem feltétlenül igaz!
A csrss.exe a Windows nélkülözhetetlen rendszerfájlja, csupán annyi dolog történt, hogy egy vírus ezt a fájlt felülírta.
Nekem is kétszer ugyanez történt, mint kiderült, a Lenovo Solution Centerben volt biztonsági rés, ezt vette észre a védelem és blokkolta a netet. Elfeketedett minden. Eset Smart Security9 (fizetős) van a gépemen.
A mai világban nem elég "óvatosan netezni", még a gyártó oldala is lehet a vírusok forrása! Miért nem veszed meg a kódot? Vannak kedvezmények is, sőt havonta változó újságkóddal is lehet használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!