Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Elvesztek a képeim?

Elvesztek a képeim?

Figyelt kérdés
Az a problémám pontosabban, hogy jelszót raktam a gépre mivel elmentem itthonról és nem akartam, hogy belepiszkáljanak, beállítottam, hogy más felhasználók ne férjenek hozzá, csakhogy elfelejtettem a jelszót, vagyis pontosabban nem engedett be vele... Mivel nem nagyon értek hozzá újra telepítettük a gépet, de úgy, hogy szándékosan nem formáztuk le a meghajtót, hogy megmaradjak a fájljaim... Nos itt kezdődik a problémám, hogy ott a mappa ahol az fájljaim képek, videók vannak csak megtagadja,hogy megtekintsem őket... Ilyenkor valami megoldás van, hogy hozzá tudjak férni vagy örökre elveszett? fontos lenne mivel a kisfiam összes képe rajta volt és nagyon sokról nincs is másolatom mert előtte raktam át őket és felszerettem volna tölteni miután hazajöttem...

#kép #bioztonság
2016. máj. 5. 09:11
 1/3 anonim ***** válasza:

Egy Live Linuxról bootolj és akkor hozzáfész mindenhez. Letöltöd a Simplicity Linux desktop változatát

[link]

és az Unetbootin programmal felrakod egy pendrive-ra.

[link]

Beállítod a boot sorrendet hogy pendrájvról induljon, betöltődik a Linux , és szépen megkeresed a mappádat.

2016. máj. 5. 10:24
 2/3 anonim ***** válasza:

Én ilyenkor ezt használom: [link]

Telepítés után jobb klikk és unlock. Elven ez pillanatok alatt megoldja ha csak egy egyszerű tulajdonosi probléma van. Már pedig ha csak annyi hogy a fiók le volt titkosítva akkor ennek működnie kell.

2016. máj. 5. 10:54
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha nem állítottál be a fájljaidra titkosítást, akkor azok még ott vannak. Ahogy írták előttem, egy Linux live CD megoldhatja a problémát.

Egyébként egy hozzáértő - szintén egy Linux live CD segítségével - el is tudja távolítani a jelszót, nem kell feltétlenül újrarakni emiatt a gépet. :)

2016. máj. 5. 11:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!