Hogyan bukhat le az, aki vpn mögül, vagy torral követ el adatlopást?
Rengeteg módja van, akár egy böngészőben lévő cookie is elárulhatja...
(pl. google fiókja is van, amit pl. a chrome egyből követ, alapból névtelenül, de aztán ha bejelentkezel már is össze kapcsolta,
de akár hállókártyád hardveres adati, vagy más integrált szoftver információk alapján...)
most akor az egész kb semmit nem ér?
Mert ha ennyi az egész, akkor mi értelme van?
Én azt olvastam, hogy tuti megoldás
Rossz helyen olvasol ilyeneket.
A VPN csak az eredeti IP címedet rejti el több-kevesebb sikerrel, a tényleges "anonimitáshoz" ennél azért többre van szükség.
Azért a tor elég jó megoldást nyújt.
Csak ott is oda kell figyelni, nem szabad hülyeségeket csinálni. Pl. beloginolni bármilyen személyes helyre.
Akkor mi értelme van?
Ha egy blogra felmegyek, arra is regisztrálni kell..
akkor kb semmit nem ér ugye?
Mármint hosszabb távon egészen biztosan.
Hát arra nem jó, hogy „kiberbűnözz”, arra kevés egy Tor.
Arra jó, hogy csak a forrás IP cím birtokában nehezebb követni téged, meg arra is jó, ha olyan tartalmakhoz szeretnél hozzáférni, amit az előállítója/terjesztője Magyarországon nem tesz elérhetővé, vagy amit a magyar hatóságok blokkolnak (pl. szerencsejáték oldalak).
Arra is jó, ha pl. a munkahelyeden megfigyelik a hálózati forgalmat, és nem szeretnéd, ha látnák, merre jársz időnként munkaidőben. Persze ha ezt elég jól csinálják, nem fogsz tudni csatlakozni sem a Tor hálózatra.
Viszont mindig tudni kell, hogy a mai webes alkalmazások az IP címen kívül számtalan más módon is követni próbálnak (plug-in-ek, javascript, stb.), ezek kikapcsolásával meg akár használhatatlanná is válik a szolgáltatás.
Köszönöm!
Nem akarok kiberbűnözni, csak azért érdekelt ez a dolog, mert azt hittem, hogy tényleg el lehet rejtőzni ezzel, de akkor ezek szerint nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!