Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » A kitorolt fájlokat tényleg...

A kitorolt fájlokat tényleg vissza lehet állítani PC-n? Tobb alant.

Figyelt kérdés
Tehát most néztem nemrég a Prison School címu animét, és ott megakarnak szerezni egy már torolt email uzenetet, és valami recover tool-al keresik asszem. Namármost amit én shift+delete-vel torlok, az úgy tudom végleg eltunik. Azt tudom, hogy a sima delete csak a szemetesbe teszi a fájlokat. Szóval vissza lehet keresni egy már torolt fájlt vagy nem?

2016. márc. 3. 07:54
 1/8 anonim ***** válasza:

A shift del sem töröl fizikailag, csupán "jelzi", hogy az a terület felülírható az adattárolón. Onnan még simán vissza lehet hozni.

A fizikai törlés azt jelenti, hogy azt a területet, ahol a törölni kívánt fájl elhelyezkedett valóban felülírod, tehát fizikailag is más kerül rá. Amíg ez nem történik meg,addig a fájl igen jó hatékonysággal visszaállítható.

2016. márc. 3. 08:13
 2/8 anonim ***** válasza:

Igen tényleg.

Én pl GetDataBack-el egyszer egy nagyon fontos kódomat hoztam vissza "végleges törlés" után...

23F

2016. márc. 3. 08:24
 3/8 A kérdező kommentje:
na és akkor hogy lehet véglegesen torolni? windows ujratelepítéssel?
2016. márc. 3. 08:40
 4/8 anonim ***** válasza:

nem...

vannak erre speciális programok, de ha csak nem supertitkos infókat akarsz törölni akkor felesleges ezzel vesződni...

annyira érdemes odafigyelni, hogy mielőtt eladod a gépet, akkor vagy lefuttatsz egy programot, vagy a régi vinyódat megtartod és újat raksz bele...

23F

2016. márc. 3. 08:50
 5/8 anonim ***** válasza:

Ezzel lehet visszahozni fájlokat. Recuva a neve.

[link]

2016. márc. 3. 12:44
 6/8 A kérdező kommentje:
koszi a programokat! szóval ezek a programok képesek visszahozni a shift+delete-vel torolt fájlokat is, akármilyen régen torolték? vagy van egy terminus amin felul már nem tudják visszahozni?
2016. márc. 3. 13:13
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha már más ráíródott arra a területre akkor már nem lehet visszahozni a fájlt.
2016. márc. 4. 14:36
 8/8 nemcso ***** válasza:
Adathordozók tényleges tőrlésére : Hardwipe
2016. márc. 4. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!