Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Erre milyen vírusirtót ajánlotok?

Erre milyen vírusirtót ajánlotok?

Figyelt kérdés
Olyan vírust kapott a gépem, hogy az internet össze-vissza nyit meg oldalakat, néha az éppen használt oldal helyére (ezt a kérdést is alig tudom megírni). Pedig mindig vigyáztam a gépemre nem töltöttem le ész nélkül, de egyszer nem figyeltem és azóta használhatatlan a gépem.
2016. febr. 29. 13:52
 1/8 Amarok Tonrar ***** válasza:
ESET Smart Security + Malwarebytes Anti-Malware
2016. febr. 29. 13:58
 2/8 anonim ***** válasza:
Az nem vírus, csak szimplán bamba vagy.
2016. febr. 29. 15:29
 3/8 A kérdező kommentje:
az nem vírus hogy minden második kattintásnál megnyit +2 oldalt és kilép az eredetiről?
2016. febr. 29. 15:50
 4/8 anonim ***** válasza:

#3: Összefoglaló értelemben nevezhetjük vírusnak, de inkább malware-nek (rosszindulatú szoftver) szokták hívni. Általában csak bosszantóak, ellenben a kártékonyak egyértelműen vírusok. A malware ellen a hagyományos vírusirtók hatástalanok, az alábbiakat ajánlom:

Malwarebytes

AdwCleaner

Hitman Pro

2016. febr. 29. 17:03
 5/8 b4r4thg ***** válasza:

A mai nap után az Eset nem javasolt, de nálam pl AVG vagy Kaspersky bevált. + AntiMalware is jó lehet.

De nézd meg, hátha az új oldal megnyitásokat csak valami böngésző kiegészítő okozza.

2016. febr. 29. 17:47
 6/8 anonim ***** válasza:

Ezért is használjatok inkább Linuxot (ami mellékesen ingyenes) Windows helyett. Arra még nem kell vírusirtó (és eléggé valószínű h. a jövőben sem):

Innen letöltheted (ha lehet LTS verziót használj):

[link]

Ha telepítettél már Windowst, akkor tudsz Ubuntut is (azaz next-next finish, csak az adataid mentsd le előtte): https://www.youtube.com/results?search_query=linuxliveusb.com

Kényelmes a használata és végre SOHA többet nem kell olyan szöveget látnod h.: "frissítések telepítése folyamatban, kérem várjon" - mivel be lehet állítani h. a háttérben frissítse a gépet: [link]

Rengeteg program van már nagyon rég óta Linuxra: VLC, Firefox, Google Chrome, Transmission (utóbbi torrent kliens), GIMP (komolyabb képszerkesztő), LibreOffice (MS Office helyett) stb.

Ha bármiben elakadnál Ubuntu terén, itt biztos segítenek: [link]

Vagy magyarul: [link]

Extra biztonságra vágyók használjanak: [link] -et, v. esetleg Firejail -t. Ezek a még bármi tudás nélkül használható a valóságban hatékony eszközök.

Szép napot.

2016. márc. 1. 08:11
 7/8 A kérdező kommentje:
én MAC-es vagyok ezt a gépet csak játékra tartom, a Malwarebytes nagyon bevált köszönöm annak aki ajánlotta!
2016. márc. 1. 17:52
 8/8 axonbite ***** válasza:
AQdwCleaner !
2016. márc. 4. 19:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!