Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Hogyan írtsak vírust?

Hogyan írtsak vírust?

Figyelt kérdés

A gépemen NOD32 van, s lefuttattam, talált 2 vírust. Az írtásnál nem engedett semmilyen lehetőséget, csak annyit, hogy 'Kihagyás' s egy másik négyzetben karantént jelölhettem be. Nagyon nem tudom mit is jelent ez, de bejelöltem. És még egy csomó fájlt felsorolt kékkel, hogy vagy nem tudta megnyitni vagy 'hiba alkalmazás közben', ha jól emlékszem. Gyakorltilag vírus van a gépemen meg vírusírtó is ( :-/ ), s nagyon nem tudok boldogulni. Az egyikre msn-en sikerült szert tennem, a másik egy reklám rákattintás alkalmával jöhetett. Mit tegyek? Miért nem ajánl fel a program lehetőséget a vírus eltávolításához? Vagy rosszul csináltam valamit?

(röviden: víruskeresés-vírusírtás-karantén-?és most?)

Segítsetek!

Köszönöm.

2007. nov. 11. 19:24
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Amennyiben a vírust karantéban helyzete a vírusirtód, akkor gyakorlatilag végeztél is. Vannak olyan vírusfertőzések, amelyeket nem tud fertőtleníteni a program, ekkor a fertőzött fájlt eltávolítja, azaz egy olyan helyre helyezi, ahonnan nem tud továbbfertőzni és nem indítható. Ez a karantén. A Nod32 kezelőfelületén is találsz olyat, hogy karantén megnyitása vagy valami hasonló, ott láthatod a karanténban lévő fájlokat. Ezeket a program vírusosnak találta, de nem tudta őket fertőtleníteni, ezért áthelyezte a karanténban. Innen te törölheted a fájlt, vagy megfelelő vírusirtóval fertőtlenítheted, ha lehetséges. Pont ez utóbbi miatt nem törli a program azonnal a fájlt. Így van lehetőség téves riasztás esetén is pl. a karanténba helyezett fájlt visszaállítani.

Tehát a Karantén hasonló funkciót tölt be a vírusirtónál, mint a windowsban a kuka :)

2007. nov. 11. 21:20
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Kicsit pontosítanám előző hozzászólónkat. A NOD-nál a karantén azt jelenti általában (kipipáláskor), hogy a kérdéses fájlról egy másolatot helyez a NOD a karanténba, nem pedig áthelyezi oda. (Persze ez mástól is függ.)

Ezért azt javaslom, hogy a fertőzött fájlokat keresd meg manuálisan (Intéző, akármi - a fertőzött fájlok elérési útját kiírja a NOD)), és ott nyomj rajtuk egy jobb gombot. Ott fel fog jönni lehetőségként a NOD még egyszer. Futtasd le megint, hogy nehogy téves legyen az analízised (ekkor csak a kérdéses fájlt nézi meg újra, nem az egész gépet). Ha még mindig vírusos, akkor töröld. (Vigyázz azért! Bizonyos fájlok - rendszerfájlok, stb. - nem jó, ha törlésre kerülnek. Ezt általában ki is írja a gép. Néha még manuálisan sem enged törölni. Ilyenkor ne erőltesd, ha nem értesz hozzá, inkább szólj valakinek.)

A kéken írt fájlokkal ne törődj, mindig szokott ilyen lenni.

2007. nov. 23. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!