Milyen védelmet használsz a vírusok ellen?
Én egy ingyenes AVG-t és tökéletes.
Ja ez nem jó jöhet még Avast :).
Én is AVG-t, Spywareblastert, Superantispywaret, Spybot search and destroyt, Malwarebytes anti malwaret, antirootkitet, tdsskillert, Hitmanprot, Bitdefender quicksant és WOT-ot.
Heti 1 keresés mindegyikkel. Az ember soha nem lehet túl óvatos.
Linuxra sokkal nehezebben kerül fel vírus, de oda is ajánlott azért a védelem. Viszont nekem se az interfész nem tetszik, se az hogy a programok/játékok nagy része nem kompatibilis vele.
Inkább lassítsa a vírusvédelem a gépet, mint a vírus.
Egyébként virustotal-on is leellenőrzök minden ismeretlen linket, de még így is gyakran bekapok néha egy-egy adwaret vagy trójait. Mások gépét is szoktam tisztítgatni és általában tele van nekik. És évről évre rosszabb a helyzet.
Erről beszélek. Egyre rosszabb, és akik nem használnak windows-specifikus dolgokat + nem játszanak, azoknak tök mindegy. De semmi akadálya, hogy dualbootos legyen a gép egy windowssal amiben játszol, a win-es progikra meg ott a virtuális gép, fotosopolni meg hasonlók, ha annyira kell. Meg ugye játszani ott a konzol, az való arra.
Az "interfész" meg a legtestreszabhatóbb mind közül, olyanra alakítod amilyenre akarod, ha beragadtál a win-es dolgoknál nyugodtan csinálhatsz belőle win7-es kinézetet. (mondjuk én pl.: KDE-s vagyok, mikor windows-t kell használjak mindig elámulok, hogy ezt a fapados, hiányos, logikátlan, ergonómiai vicc vackot hogy lehet használni, mikor vagy 20 évvel le van maradva egy modern felülettől, de ez a win-esek baja)
Avira, csak hogy legyen valami.
Amúgy: nincs warez a gépen, az "ingyenes" programokból csak opensource (a többit úgyis telerakják valami sz..al), és egyébként sem telepítek ész nélkül semmit, mert nincs rá szükségem :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!