Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Melyik volt ez a vírusirtó a...

Pro Patria kérdése:

Melyik volt ez a vírusirtó a leírtak alapján?

Figyelt kérdés

Ingyenes program, amelyik automatikusan bezárja a kéretlen lapokat, nem engedi az átirányítás máshova, kijelez, ha egy oldal megpróbált háttérletöltést indítani, illetve ha egy oldal nem biztonságos, és ezek miatt mindig éles, figyelmeztető hangon jelez?

Nagyon hatékony volt, de sajnos nem emlékszem a nevére. Az is lehet, hogy nem ingyenes, csupán másolt program volt.

2015. nov. 27. 02:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Leírtad, hogy mit csinál az összes vírusirtó program.

Avast, Nod32 ezek a leggyakoribbak.

2015. nov. 27. 10:47
 2/11 A kérdező kommentje:
Most Avastom van, és simán lejött már két (talán maleware?) vírus is a gépemre egyetlen nap alatt, amit manuálisan távolítottam el a Vezérlőpultban. Nem sípol, nem pittyeg élesen a veszélyre, nem zárja be az újonnan, kéretlenül megnyitott ablakokat.
2015. nov. 28. 01:41
 3/11 anonim ***** válasza:
Ésszel kell használni az internetet. Tegyél adblock-ot a bőngésződre, hogy kevesebb reklámra tudj rákattintani. Ahol több a reklám adblock-al is, mint a tartalom, arra ne lépj rá. Ha telepítesz egy programot, ne csak a next-et nyomogasd. A pipákat is olvasd el, mert azok rakják föl a legtöbb szemetet.
2015. nov. 28. 09:33
 4/11 A kérdező kommentje:

Az ABP is telepítve van. És reklámokra sem kattintok rá. Sőt, a sütik használatára sem nyomok "Értem"-eket. Bár a választási lehetőség hiányából úgy tűnik, nem opcionális, de mégis... Én nem kattintok rá. Talán az, hogy ezt nem teszem meg, mégis megakadályozza jogilag. Inkább elfogadom, hogy fél oldalt kitakarjon a szövegekből, és pörgetés közben is kövesen.

Ha nem számítana az "Értem" rányomása, nem erőltetnék ennyire.

2015. nov. 29. 14:46
 5/11 A kérdező kommentje:

Mégis, az érdekelne, hogy a leírtak alapján melyik vírusirtó lehetett, mert az bevált.

Három, gyorsan ismétlődő, a windows elutasító hangjához hasonló rövid sípolást adott, szinte bármilyen esetben, és felvillant egy figyelmeztető ablak.

2015. nov. 29. 14:52
 6/11 anonim ***** válasza:

"és simán lejött már két (talán maleware?) vírus is a gépemre egyetlen nap alatt, "

Ez bármelyik víruskeresőnél előfordulhat.

A víruskeresők a kártevőkből egy-egy egymást nem teljesen fedő szegmenst látnak - ezért lehet olyan, hogy amit az egyik lát, a másik nem (és ez nem az első hibája).

"Ha nem számítana az "Értem" rányomása, nem erőltetnék ennyire."

Ez egy Európai Uniós nem kötelező érvényű szabályozás, mely javasolja a weboldaltulajok számára, hogy értesítsék a látogatókat a weboldaik süti-használatáról - külön hatása nincs.

[link]

2015. nov. 29. 14:58
 7/11 A kérdező kommentje:
Ugyanakkor több víruskeresőt egyszerre használni pedig nem ajánlott. Mi a leginkább célravezető megoldás?
2015. dec. 1. 13:53
 8/11 anonim ***** válasza:
1-t használni és fél évente újratelepíteni a rendszert.
2015. dec. 1. 16:33
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget. Melyik legyen az az egy?
2015. dec. 1. 21:34
 10/11 anonim ***** válasza:

"Ugyanakkor több víruskeresőt egyszerre használni pedig nem ajánlott. "

Kiemelném: egyszerre - főként úgy, hogy mindegyiknek van rezidens, memóriában futó védelme.

Külön-külön lehet futtatni - például legyen egy folyamatos állandó védelem, illetve néha átellenőrzöd pár "standalone" programmal.

"Melyik legyen az az egy?"

Mint az előbb is kifejtettem: nagyjából mindegy melyik nagyobb, elismertebb antivírust használod, mindegyiknél van olyan, ami nem látja azt, amit a másik meg igen.

Éppen ezért kell ésszel használni a netet, odafigyelni, mire kattint az ember.

Az említett Avast jó egy állandó védelemnek, e mellett érdemes lefuttatni időnként például egy Malwarebytes Anti Malware-t (szóval nem mint folyamatos védelem, hanem átfuttatni időnként a rendszeren).

2015. dec. 1. 22:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!