Bármilyen programra kattintok, a gép megkérdezi mihez társítsa és nem indít el semmit. Milyen vírus?
Figyelt kérdés
Hétfőn megyek színházba és rákerestem a Rebecca című darabra, majd miután rákattintottam az egyik kiadott oldalra, a gép kijelzett 4 ezer valahányszáz vírust. Nem töltöttem le semmit és ahogy megláttam az üzenetet, rögtön újraindítottam a gépet. A legnagyobb baj ekkor következett, ugyanis a gép bármelyik program ikonjára is kattintok, megkérdezi mihez kell neki ezt társítania hogy elinduljon. Mintha törlődött volna az a fájl, ami ezt szabályozta vagy mi. Mintha a gép "elfelejtette" volna hogyan kell megnyitni a programokat. Rendszer-visszaállítás nem működik, az internet explorert is csak nagy szenvedések árán sikerült elindítani egy másik programból. A gépen szereplő fájlokat például a képeket, szöveges dokumentumokat, sőt a zenéket is meg tudja nyitni, még a hozzá tartozó programot is elindítja, azonban ha konkrétan szeretném bekapcsolni a wordöt, akkor azt már nem engedi. Letöltöttem egy vírusírtót (ugyanis az előző programomat hál'istennek apám munkatársa letörölte azzal az indokkal hogy az szar és majd hoz helyette másikat nemsoká) de a telepítés hogyanjáról is megfeledkezett. Természetesen azonnal újratelepíteném a windowst, ha nem lenne ezzel egy kis bibi. Ugyanis a gép tele van fényképekkel, amik elég fontosak a számunkra és hiába rakok be egy dvdt hogy kiírjam őket, a gép nem találja az ahhoz tartozó programot sem. Az érdekelne hogy ezen lehet-e valahogy segíteni?2010. márc. 20. 18:50
1/5 anonim válasza:
Hát én erre azt tudom mondai hogy, ugye van többféle meghajtok... c az alap amin van a windows! és van egy mellék meghajtó is pl: e f akármi! arra másold át és meglesznek a képek/videók akármik mert az egy külön meghajtó! Vagyis tedd át arra a fáljokat és megmaradnak:)
2/5 anonim válasza:
A gépedről az adatok lementését úgy is meglehet oldani,hogy betesztek egy Ubuntu Live lemezt és minden kép,zene ,egyéb ,mozgatható lesz.
3/5 anonim válasza:
Van pendrive-od? Arra kimásolod? Esetleg ha a IE-t megtudod nyitni próbáld ki az online vírusellenőrzést: [link]
4/5 anonim válasza:
Utolsó vagyok: Én is ezt a vírusírtót használom, csak a telepíthető változatot. Az ingyenesek közül az Avast-ot szoktam olvasni, azt ajánlják. Ha sikerült elvávolítani a vírusokat az online scannel akkor ezt a vírusírtót azonnal telepítsd, és futtas le ellenőrzést! Közben minden adatodat helyezd biztonságba, és ha gondolod telepítsd újra a rendszert!
5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon-nagyon köszönöm a sok választ, hogy ilyen hamar írtatok és hogy szántatok rá egy kis időt. először talán megpróbálkozom az online scannelővel, utána pedig ha nem jön be, megnézem a többi lehetőséget is amit mondtatok. Még egyszer köszi, lehet hogy életet mentett :)
2010. márc. 20. 19:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!