Mystartsearch és Security Utility Ads kiírtása hogyan lehetséges? Tippek, tanácsok?
Egy ingyenes pdf konverter telepítésekor sajnos figyelmetlen voltam, így került a gépemre.
Igazából elég sok mindennel próbálkoztam, találtam pár tippet itt a gyk-n is (pl. regedit futtatás, majd a mappa törlése, ingyenes adware programok, stb), de nem sikerült teljesen eltüntetni.
Feltettem egy Spyhunter 4 nevű programot, ami megtalálja a kártékony fájlokat, viszont nem törli őket, csak ha fizetek 30 dollárt (magyarul ennyibe kerülne a progi).
Van valakinek valamilyen ötlete még esetleg?
A Windows újratelepítés csak a legutolsó megoldás lenne, bár lehet nem marad más.
Előre is köszönöm a válaszokat
1. Utólagos kártevőirtást mindenképpen az élő rendszertől függetlenül kell elvégezni. Tehát rendszerinduláskor induló vagy az inkriminált meghajtót tiszta gépbe rakva az onnan indított kártevőirtóval + csökkentett módban, kikapcsolt rendszer-visszaállítás mellett futtatva.
Ennek mikéntjéről az alábbi kérdés:
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__biztonsag__6..
#3-as hozzászólásában már írtam.
2. A böngészőre ráépülő kártevőknél gyári alapbeállításokra kell visszaállítani a böngészőt; ajánlott leellenőrizni az indítóikonját, nem a hozzácsapódott valamilyen kártékony cím az indítóállomány neve mellé.
3. A címben említett kártevők eltávolításáról itt írnak:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!