Windows xp-n létrehoztam egy új rendszergazda fiókot, az alap amivel létrehoztam megmaradt? (több lent)
Akkor törlődött a másik valószinüleg
de lehet hogy a c:\users ben kihozza a neveket és ott minden megmarad
Hű.. XP, de régen is volt ez már :-)
Ha jól emlékszem ez úgy működött, hogy ha létrehoztál egy másik, rendszergazda jogosultságú fiókot, akkor a felhasználólistában már nem mutatta meg a "gyári" felhasználót. De semmiképpen nem törli (nem is vagyok benne biztos, hogy lehetséges törölni).
Most vagy a registry-ben túrkálsz, és eléred, hogy az üdvözlőképernyőn megjelenjen a rendszergazda is, vagy esetleg ezt teszed:
1. belépsz az új fiókkal
2. a felhasználói beállításoknál bekapcsolod, hogy az üdvözlőképernyő helyett a CTRL+ALT+DEL lenyomása legyen kötelező a belépéshez (vagy valami ilyesmi). Ezzel azt éred el, hogy a klasszikus, Win2000-es bejelentkezési képernyőt kapod indításkor, ahová beírhatod a felhasználónevet és a jelszót. Így be tudsz lépni a "rendszergazda" felhasználóvel.
3. törlöd a létrehozott másik rendszergazdát (szerintem ezek után már lehet, ha nem az alapértelmezett vezérlőpult elemen, akkor van ott valami link egy "fejlettebb" beállító panelre - bocs, hogy nem vágom fejből, évek óta nem láttam már XP-t), és kb. ott leszel, mint azelőtt (ha kikapcsolod a ctrl+alt+del opciót).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!