Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Magától megnyitott egy oldalat...

Magától megnyitott egy oldalat a gép, mi a baj?

Figyelt kérdés
Kémprogram? Szóval bekapcsoltam a gépem, és automatikusan a chrome megnyitott valami kóreai játék oldalat. Multkor Rockstar socialclub is fura volt, nem az én mail címem volt beírva, valami "kevinyang225" több alkalomig nem is tudtam törölni onnan. Lehet hogy valami vírus-kémprogramot fogtam? Újratelepítés nélkül lehet e megoldani?
2015. szept. 16. 02:26
 1/4 P.O.C. ***** válasza:

Nem lehet, hanem biztos. Az antivírus programok általában sz@rt se értnek a kém és reklámprogramok ellen.

Ezek legtöbbször a felhasználó hibájából mennek fel, "a nem olvasok, csak next>next>next" stílusú telepítések miatt. Vagy valamilyen "download manager" -nek álcázzák magukat, egy fake dowload link mögött. És bedumáljak a felhasználónak mennyire szüksége van erre, hogy le tudja tölteni azt.

Amit ezek nélkül nem lehet letölteni, azt hanyagolni kell.

Próbáld futtatni a Malwarebytes Anti-Malware vagy a HitmanPro programokat.

2015. szept. 16. 02:49
 2/4 A kérdező kommentje:
malvarebytes nem talált semmit. próbálok keresgélni neten is, köszi :)
2015. szept. 16. 03:00
 3/4 gergoap ***** válasza:
Ha a Malwarebytes (nálam mindig segít) nem talál semmit, akkor csinálj egy rendszervisszaállítást arra a pontra, ahol még jól működött a gép!
2015. szept. 16. 03:44
 4/4 anonim ***** válasza:
Esetleg 1 Hitman Pro vizsgálat.
2015. szept. 16. 07:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!