Mobilok szűrése mac cím alapján?
Figyelt kérdés
Egy wifi hálózatot szeretnék megszűrni, hogy csak adott eszközökkel lehessen hozzá csatlakozni. Erre gondoltam, tökéletes megoldás a mac szűrés (jelszót WPA2-PSK-val beállítottam). A mac szűrést a filtering rules-nél denyre állítottam, majd elkezdtem a mac-címek hozzáadását. A win7-est használó laptopok esetében teljesen jól működött a dolog. De a mobiltelefonok (típustól függetlenül) továbbra is gond nélkül csatlakoztak csupán a jelszó ismeretében. Akár hozzá vannak adva a cím listához, akár nem. Én pedig elsősorban éppen a mobilokat szeretném kiszűrni. Megoldás?2015. szept. 9. 12:09
1/5 anonim 

válasza:

Ott valami a konfiggal lesz a hiba, mivel a mobilok is tok ugyan ugy mukodnek, mint barmilyen wifi kepes laptop.
2/5 anonim 

válasza:

A laptopokat is wifin tesztelted vagy kábelen?
3/5 A kérdező kommentje:
igen, gyanítom, hogy config gond van, csak nem tudok rájönni, hogy micsoda!? wifivel tesztelem a telókat!
2015. szept. 10. 12:27
5/5 A kérdező kommentje:
a config hiba az én hülye agyamban volt... :) 1-1 kissé összekevertem a wifi és a vezetékes mac címeket.... de sokat tanultam! :) köszi
2015. szept. 10. 16:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!