A "mobogenie" egy vírus lenne?
Figyelt kérdés
Ellenőriztem a Windowsoman vírusirtóval és egy "Mobogenie"nevezetű objektumot talált.
Az állítólagos forrása egy általam leszedett Linux disztribúció, de persze a User wines fájlomat támadta meg.
Az érdekessége az, hogy egy Linux disztribúció letöltése után kaptam meg.
A "Mageia 5", elvileg ebben rejlett a fertőzni kívánó program. Csak angol cikket találtam, elvileg Windows és Android rendszereket fertőz.
Ez igaz lenne? És lehetséges, hogy a Mageia is tartalmazza magában ezt a vírust? Linuxra nem igazán tudok ingyenes vírusirtót, de ha ez valós és tényleg vírus, akkor akár a Linux rendszeremben is benne lehet.
2015. szept. 5. 21:57
1/3 Tom Benko válasza:
Honnan a disztró? Másrészt érdemes lenne ránézni, nem vakriasztás-e. Linux rendszerben benne lehet, akkor a win miatt nem kellene aggódnod, elég más a két rendszer.
3/3 Tom Benko válasza:
Egyébként clamav Linuxra van, de Avastról is hallottam. Az meg külön vicces, hogy egy ilyen szarság egy installer ISO-hoz fűzve mennyiben működőképes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!