Hogy tudom biztonságba a Facebook-omat?
A volt barátom feltörte az egész laptopomat az e-mail címemet és a facebookomat. Annyit tudok hogy egy fizetős programmal oldotta ezt meg. Már nem fér a gépemehez és másik e-mail címet írtam a facebook-hoz. Nem igazán értek ezekhez. Valakinek nincs ötlete mivel tudnám még jobban bebiztosítani, mert ez már nem mehet hogy fenyegetve vagyok hogy feltöri.
Köszönöm a segítségeket előre is!

Mindenképp keress valakit vagy te magad telepítsed újra a számítógépedet, hogy az esetleges kémprogramok biztosan eltűnjenek róla. Ez után pedig soha senkit ne engedj a számítógépedhez hozzáférni akkor, ha te nem vagy ott, így nem tudja senki titokban kinyerni a mentett jelszavaid vagy kémprogramot telepíteni a gépedre, ami utána minden bizalmas információdat elküldi egy másik embernek.
Csakis az új, friss rendszeren változtasd meg a jelszavad, hisz amíg ugyan azok a programok vannak a számítógépeden amik között kémprogram is lehet, addig hatástalan bármit is megváltoztatni, hisz az új informáciök is kikerülnek az ellenőrzésed alól.
Szomorú, de építsed le az összes ilyen kapcsolatodat, mert ez egyáltalán nem barátság. Örülök hogy múlt időben kezdted a kérdésedet is.

(előző vagyok)
A lényeget felejtettem csak el. A Facebook-on lehetőség van úgynevezett kétlépcsős azonosításra, ami azt jelenti, hogy egy ismeretlen helyről (másik böngésző, számítógép, telefon, ilyesmi) csak úgy tudsz belépni, ha egy már meglevő, megbízható eszközről megerősíted, hogy te voltál az, aki be akart lépni. A megerősítés történhet egy másik számítógépről, ahol be tudsz jelentkezni a fiókodba, de akár SMS-ben is; ez utóbbi a legbiztonságosabb. Ilyenkor SMS-ben érkezik egy kód, amit a jelszavad begépelése után még be kell írnid hogy bejuthass a fiókodba.
Ezt a beállítást a úgy tudod alkalmazni, hogy felmész a facebook beállításainak oldalára, és ott a Biztonság fülre (link: [link] és kapcsold be a "Bejelentkezés-jóváhagyások"-at. Itt még van amúgy mindenféle beállítási lehetőség, a legérdekesebb a "Bejelentkezési helyek". Itt vannak azok a helyek felsorolva ahonnan be tudnak jelentkezni a fiókodba (a "helyszín" nem megbízható, abból csak fenntartásokkal vonj le következtetéseket). Minden felsorolt tételnél kattints a "Megszakítás"-ra, így teljesen tiszta lappal kezdhetsz majd. Ha kitakarítottad a listát jelentkezz ki majd jelentkezz be. Ekkor már megerősítő kódot fog kérni, és lesz 1 számítógéped, amiről be tudsz lépni. Új gépnél (okostelefonnál, akárhol) újra SMS-t kapsz, és onnantól arról a gépről is beléphetsz. Ha valaki ismeretlen próbál belépni, akkor tőle is kódot kér majd, de azt te kapod meg, így ő nem léphet be.
Ha esetleg gmail-t használsz levelezésre, akkor ott is tudsz ilyen azonosítást beállítani, de ott csak SMS-t küldenek.
Köszönöm ezt be is állítottam most próbáltam ki és teljesen jó. Már csak egy telepítést kell csinálnom és nyugodtabb is vagyok.
Tényleg köszönöm a segítséget !! :)

Először a gépedet formázd le teljesen, hogy ne maradjon rajta semmilyen vírus, kémproram.
Ezután a tiszta gépről változtasd meg a jelszavaidat, de ügyelj rá, hogy minimum 8 karakteres legyen és lehetőleg random sorozat pl: hn465rzXC
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!