Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Elfelejtettem a Windows...

Elfelejtettem a Windows jelszavam! Mit tehetek?

Figyelt kérdés

2 gépem van az egyiket édesanyám használja és kérte hogy tegyek rá egy jelszót rá is tettem de tegnap mikor próbáltam bekapcsolni és kérte a jelszót beírtam de nem fogadta el de biztos vagyok benne hogy jól írtam be és nem gépeltem el. Mit tehetek ilyenkor? Csak az újratelepítés segíthet? Csak 1 felhasználó van rajta maga a Rendszergazda több nincs! Windows Vista Home Premium-ról van szó (32 bit)

Segítsetek valahogy PLS!!!!

2015. júl. 31. 10:08
 1/2 anonim ***** válasza:
Ha nem csináltál jelszó visszaállító lemezt, akkor nagyon semmit, azonkívül hogy erősen gondolkodsz mi lehetett a jelszó. Ha viszont biztos vagy benne hogy jól írtad a jelszót, akkor előfordulhat hogy angol nyelvre volt a billentyűzet állítva, ilyenkor az adott billenytű magyar megfelelőjét kell beírni, vagy fordítva (pl. Z helyett Y, 0 helyett vessző, stb..
2015. júl. 31. 10:17
 2/2 coopper ***** válasza:

Szia.

Elég sok mindent lehet tenni az ügyben :

1. Léteznek a windows jelszavakhoz, úgynevezett "Szivárványtáblák" aminek segitségével megnézhetőek a nem nagyon bonyolult jelszavak :

[link]

Ez csak maga a a program kell még hozzá az jelszó hash-ok táblázata ami itt megtalálható :

[link]

2. Hiren's boot cd : Vannak rajta jelszó nullázó programok a Password Tools sekció alatt (modjuk lehet, hogy csak XP-n működnek, ezt nem tudom, ki kell próbálni) :

[link]

3. Minden windows jelszavát lehet törölni (illetve módositani is), a törléshez/módositáshoz egy cikk :

[link]

de ehhez kell egy parancssor mielőtt belép/kéri a jelszót a rendszer : [link]

4. A legvégső esetben ha már minden kötél szakad akkor az általad is emlitett újratelepités marad.

Sok sikert.

üdv.

2015. júl. 31. 12:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!