A torrentről letöltött crack-ek meg ilyenek miért vírusosak nagyon gyakran?
A ténylegesen vírusos Crackok ritka, mint a fehér holló, a bennük lévő szériaszám generátorok miatt riasztanak az írtók ( sok esetben már akkor riaszt, ha az exe előtt crack, serial... és ehhez hasonló név van). Gondolom, sok neven progikészítő külön fizet a vírusírtós cégeknek, hogy a programjuk ezt is figyelje.... Mondjuk, érthető... :-)
Pl.:
Letöltöttem egy weboldal szerk. progit, volt hozzá egy crack.exe : nis=> vírusos! átneveztem: törve_jó.exe-re( egy másik gépen ( attibútum vátoztatás, létrehozási-dátum változtatás), érdekes módon többet nem jelezte vírusosnak.
Azért én vigyáznék a helyedben, mert azokban a crack-ekben bizony vannak ám valós vírusok is.
Célszerű megjegyezni hogy milyen nevű vírusra riasztott be, utána olvasni, hogy a vírus mivel jár és milyen dolgokat hagy a gépen (pl.: felmásol egy DLL-t). A crackelés után megnézed, hogy az a DLL felkerült-e. Ha nem, akkor szerencséd van, ha viszont igen, akkor igazi vírus volt....
10:16 -os vagyok:
Jogos az előttem szóló írása, hiszen pár esetben volt olyan nálam, is, hogy egy jóféle rootkit volt elrejtve a crack-ben.
Ezt is le akartam írni, csak közben el kellett mennem, ezért (véletlenül lemaradt). Bocsi :-((
Ezekbe a crackokba sok esetben szándékosan kerül vírus.
Sok esetről hallottam, hogy maga a készítője akar így kiszúrni a "lopós" emberekkel. De hogy ebből mi az igaz, azt nem tudom. Tény, hogy a mostani vírusok nagy többsége működő programoknak álcázza magát, és így próbál meg beépülni az adott rendszerbe ( van olyan program, vírusírtó, ami ténylegesen írtja a vírust, csak a sajátját nem).
Ezt úgy szokták az emberek letölteni, hogy a vírusos progi -gyakorlatilag- ráerőszakolja magát a felhasználóra.Böngészés közben felugró ablakok jelennek, meg, amely rémisztgeti az átlagfelhasználót, hogy ennyi megy annyi vírust talált a gépén, azonnal töltse le a progit, mert ez aztán igyenesen is ki tudja írtani a vírusokat a gépről... és bedőlnek az emberek.. :-(
De volt/ van olyan helyzet is, hogy a vírusírtó honlapja vírusos....
Pl.:
Tényleg jó, ha a crack-ot leellenőrzöd több vírus-írtóval is, bár még mindig az a véleményem, hogy nem sok crack vírusos ténylegesen ( de jobb az óvatosság ).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!