Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Van egy "logikai. Exe" futó...

Van egy "logikai. Exe" futó folyamatom, szerintem vírus, hogyan tudom törölni?

Figyelt kérdés
Ha leállítom, egyből újra ott van. Hogyan lehetne ezt törölni, vagy mi lehet ez?
2015. júl. 23. 23:26
 1/6 anonim ***** válasza:

Az alábbi kérdés:

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__biztonsag__6..

#3-as (2015-06-29 21:00-kor kelt) hozzászólásában már kifejtettem: vagy csökkentett módban, kikapcsolt rendszer-visszaállítás mellett; vagy live - rendszerinduláskor CD-ről/USB-ről induló és a memóriából futó - rendszerről/antivírus termékről indítva a gépet

2015. júl. 24. 00:22
 2/6 A kérdező kommentje:
És ezt hogy kell, elmondanád? Egyszer csináltam, de most nem tudom. Hogy indul az avast rootkitben?
2015. júl. 24. 01:28
 3/6 anonim ***** válasza:

Az előbb említett kérdésben leírtam, felsoroltam a művelethez szükséges eszközöket is.

Elindított csökkentett módban a géped (rendszerinduláskor a BIOS POST üzenetek után azonnal nyomogatod az F8 billentyűt, majd a megjelenő menüből kiválasztod a Csökkentett módot vagy a Csökkentett mód hálózattal lehetőséget). Ha elindult az operációs rendszer, kikapcsolod a rendszer-visszaállítást. Ezek után letörlöd a "logikai. Exe" állományt illetve használhatsz autonóm kártevőirtókat.

Ha nem sikerülne, vagy nem lenne hatásos, próbáld meg rendszerinduláskor induló antivírus-termékkel.

Ezen lemezképeket vagy kiírod CD-re/DVD-re (a három javasolt CD-író program segítségével) vagy rávarázsolod USB-tollmeghajtóra (ehhez ajánlottam a UnetBootin-t, a Rufus-t vagy a SarduCD-t).

2015. júl. 24. 01:40
 4/6 A kérdező kommentje:
F8-ra nem jön elő a csökk. mód ablak, csak hogy válasszam ki, hogy miről bootolok. Service Pack 3asom van. A vírus lokációját nem tudom, így nem tudom törölni. Avast 6-ban meg nem találom a lehetőséget, hogy újrainduljon rootkit vizsgálattal.
2015. júl. 24. 01:50
 5/6 anonim ***** válasza:
A vírusra ha rákeresel, meg kell találnia a gépnek a rendszerben. Az F8-at nyomkodd a gép bekapcsolásától folyamatosan, kb. félmásodpercenként elégnek kell lennie. Az avastos problémára pedig neten biztos találsz megoldást.
2015. júl. 26. 12:44
 6/6 A kérdező kommentje:
Már letöröltem, egy vírus volt, köszi a segítséget.
2015. aug. 3. 01:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!