Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Elpusztíthatalan vírus?

Elpusztíthatalan vírus?

Figyelt kérdés
Eléggé konyhanyelven, de leírom, hogy mi a baj a gépemmel. Msn-en egy ismerősömtől kaptam egy linket, és mit sem sejtve megnyitottam, kicsit megbolondult tőle a gépem, de újraindítottam, és nem volt látszó jele. Kiderült, hogy én továbbküldtem. Informatikatanáromnak is elmeséltem, és ő azt mondta, hogy ez egy nagyon okos vírus, mert ha a vírusírtó keresi egy adott helyen, akkor a vírus "átugrál" egyik helyről a másikra, míg a vírusirtó le nem áll. Így nem taléálja meg a vírust. Elvileg csak akkor lehet kiírtani, hogyha kiveszem a winchestert, és bütykölök vele valamit. Esetleg valami más megoldás?
2010. márc. 3. 14:12
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Én még nem hallottam olyat, hogy a vírus "átugrál" más helyekre, de ki tudja. Indítsd el csökkentett módban a víruskeresést, akkor biztos megtalálja, vagy használj msn-es letörlőprogramot msn virus remover vagy valami hasonló.

Legjobb megoldás: ne használj msn-t.

2010. márc. 3. 14:19
 2/13 anonim ***** válasza:

Informatika tanárodnak még volna mit tanulnia. Itt egy kimondottan msn vírusokra szakosodott vírusirtó.

[link]

2010. márc. 3. 14:22
 3/13 A kérdező kommentje:
az info tanárom elég okos, eddig minden problémámat megoldotta. javasolta a csökkentett módban való keresést, de azt mondta hogy max 20% esély van rá hogy megtalálja
2010. márc. 3. 14:25
 4/13 anonim ***** válasza:
ha ez a nézd meg a képet vírus, akkor én azt ajánlom hogy 1. feladatkezelőben állítsd le a sysconfig32.exe fájlt. 2. futtasd az előttem említett programot, töröld az egyetlen iylet tartalmazó registry-bejegyzlést, és töröld ezta fájlt (keresés) 3. idítsd újra a gépet, nézd meg a feladatkezelőben elindule- a sysconfig32.exe, ha igen, akkor rendszervisszaállítás. Ha esetleg nem ön be az explorer.exe, akkor feladatkezelőben elindítod. Utána msconfig, és az automatikus indításnál kivenni az üres bejegyzért. Nekem ez segített
2010. márc. 3. 15:10
 5/13 anonim válasza:

Legtöbb vírusírtónál lehet kérni olyat, hogy újraindítson, és még a windows felállása előtt nézze végig a lemezt. Vagyis így a vírus nem érhet el bizonyos windowsos szolgáltatásokat, amivel kijátszaná a vírusírtót.

AVG-n legalábbis biztos van ilyen, és Avira-n is volt, amikor még azt használtam.

2010. márc. 3. 16:50
 6/13 A kérdező kommentje:
a feladatkezelőben nincs ilyen folyamat
2010. márc. 3. 16:51
 7/13 A kérdező kommentje:
nekem ez túl bonyolult. akkor nem lenne minden a régi, ha újratenném a win 7-et? egyébként ez a vírus csak az msn-t érinti, mert én nem látok semmilyen változást a gépemen.
2010. márc. 3. 20:13
 8/13 anonim ***** válasza:
Vajon minek adtam az első linket, ha le se xarod? Ha elolvastad volna, akkor minimum 20 féle különböző msn vírust le tud irtani. De ha nem akarod, hát ne használd, hanem hallgass a tanárodra, és szenvedj tovább. Próbáltam segíteni, de ha ennyire nem érdekel, akkor bocsi.
2010. márc. 3. 22:50
 9/13 anonim ***** válasza:
Használj dos-os vírusírtót: [link]
2010. márc. 4. 11:53
 10/13 anonim válasza:

17.17 nek.

Király amit írtál én végigcsináltam a sok műveletet, mert nekem egy mailbombát gyártó vírusom volt. A te módzsreed sajna nem segített ezen, de talált még vagy 6 trójait olyat mit az előző három nagy vírusírtó lesz..t.

2010. márc. 4. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!