Van köztetek McAfee szolgáltatást igénybevevő? Vigyázzatok!
Jövő hónap 20. napján jár le az egy éves internet security szolgáltatásom, amit tavaly bankkártyával vásároltam évi 9.259 forintért. Egy hónappal a lejárat előtt, június 20.-n minden előzetes értesítés nélkül leemeltek a bankkártyám adataival 24.999 Ft jövő évi díjat, ami 267 %-os áremelés.
Járt közületek más is hasonlóan?
Valószínűleg nem olvastad el a feltételeket, amiket elfogadtál.
Valószínűleg benne volt:
1. Az első év akciós (más biztonsági szoftverek is hasonlóan próbálnak rávenni a vásárlásra).
2. Automatikusan megújítja magát.
Én ezt a 2. pontot tartom a legundorítóbbnak, és sajnos nagyon sokan élnek vele...
A másik az még úgy-ahogy lemenne a torkomon...
Egyrészt valószínűleg elfogadtad a feltételekben ezeket, amiket valószínűleg nem olvastál el. (Nem támadás, magamból indulok ki: én ritkán olvasom el az ilyeneket, monjduk biztonsági szoftvert még nem is vettem...)
Másrészt a helyedben utánanéznék, hogyan lehet felmondani a következő évforduló előtt.
És egy észrevétel, magánvélemény: az ilyen esetek elkerülése miatt nem adom meg sehol a bankkártyám adataim, hanem PayPal-lal vagy átutalással fizetek.
A saját hülyeségem: mindenhol a neten a CIB Netkártyámmal vásárolok színház- és koncertjegyeket, stb. Ez volt az egyetlen alkalom, hogy nem vettem a fáradságot (csak egy telefon!), hogy átvezettesek a Netkártyámra pénzt, hanem a bankkártyámmal vásároltam. Rá is fáztam rendesen.
Köszi a segítséget, megpróbálok, amit lehet.
Nem rég kaptam egy levelet én is, hogy le fog járni az előfizetésem 2 hónap múlva.
Elég félreérthető a levél. Én azt hittem első olvasásra, hogy automatikusan frissítenek, de ingyen!!!
Íme a levél:
"Tisztelt hewlett packard commercial Customer,
Nap mint nap újabb veszélyforrások tűnnek fel az interneten, mégpedig nagyobb számban, mint valaha.
Ön a McAfee segítségével védekezik az ilyen veszélyforrások ellen, így szabadon böngészhet az interneten, nyugodtan
vásárolhat, és aggodalmak nélkül töltheti idejét az interneten. Köszönjük bizalmát!
Ezúton szeretnénk értesíteni, hogy a McAfee előfizetése(i) 60 napon belül lejár(nak). Az előfizetés lejárta
után számítógépének biztonságát ismét veszélyeztetik az új veszélyforrások. A McAfee segítségével egyszerűen
csökkentheti a kockázatok számát, és a védelemben lévő rést kiküszöbölheti az előfizetés(ek) automatikus megújításával. Önnek
semmi teendője nincs – mi elvégzünk mindent Ön helyett. A McAfee által nyújtott védelem
automatikus megújításával továbbra is megkapja a legfrissebb biztonsági frissítéseket, amelyek védelmet nyújtanak
a legfrissebb kártékony programok ellen, így a vírusok, a kémprogramok, a trójai programok és még sok egyéb ellen.
Az elkövetkező 30 napban az alábbi termék(ek) előfizetését automatikusan megújítjuk a további időszakra vagy időszakokra az alábbi
áron (forgalmi adót nem tartalmaz):
(A megújítandó) termék neve: McAfee LiveSafe
Lejárati dátum: 2016. április 22.
Előfizetés időtartama: 1 Year(s) Renew Subscription(Auto Renew)
Alapár: Ft 18999.00(HUF)"
Kérdem én, ha nem olvasom el még egyszer és nem esek gondolkodóba, és nem találom meg az itt leírtakat, illetve ezt:
Akkor most nem mondom le az automatikus frissítést és nekem is levonják a számlámból.
Könyörgöm, az lenne a minimum, hogy felhívnak, hogy beleegyezem-e. Nem pedig e-mailen tájékoztatnak -amit vagy meg nézek, vagy nem- hogy ők a bankszámlámmam szórakoznak, ha nem kattingatok a honlapukon!
Ez egy vicc, hogy ezt meg lehet csinálni!
Tőlem épp ma reggel vontak le 109.95 EURót a következő 1 éves védelemért, előzetes értesítés nélkül.Nagyon vigyázni kell és alaposan átolvasni mindent!Nagyon nehezen találtam meg,hogy szabadulhatok meg az automata megújuló előfizetéstől.Azt még most sem találtam meg hol tudom visszaigényelni a pénzem,amit 60 napig a leírtak szerint megtehetsz.
Egy contact szám van: 1866622911 Feltételezem amerikai lehet.Ha így hívom ezt a számot : "A hívott szám nem megfelelő".Esetleg tudja valaki mi lehet az előhívószám?Feltételezem ha sikerül is őket elérnem,nem lesz egy olcsó hívás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!