Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Van köztetek McAfee szolgáltat...

Van köztetek McAfee szolgáltatást igénybevevő? Vigyázzatok!

Figyelt kérdés

Jövő hónap 20. napján jár le az egy éves internet security szolgáltatásom, amit tavaly bankkártyával vásároltam évi 9.259 forintért. Egy hónappal a lejárat előtt, június 20.-n minden előzetes értesítés nélkül leemeltek a bankkártyám adataival 24.999 Ft jövő évi díjat, ami 267 %-os áremelés.

Járt közületek más is hasonlóan?

2015. jún. 23. 13:39
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg nem olvastad el a feltételeket, amiket elfogadtál.

Valószínűleg benne volt:

1. Az első év akciós (más biztonsági szoftverek is hasonlóan próbálnak rávenni a vásárlásra).

2. Automatikusan megújítja magát.

Én ezt a 2. pontot tartom a legundorítóbbnak, és sajnos nagyon sokan élnek vele...

A másik az még úgy-ahogy lemenne a torkomon...

Egyrészt valószínűleg elfogadtad a feltételekben ezeket, amiket valószínűleg nem olvastál el. (Nem támadás, magamból indulok ki: én ritkán olvasom el az ilyeneket, monjduk biztonsági szoftvert még nem is vettem...)

Másrészt a helyedben utánanéznék, hogyan lehet felmondani a következő évforduló előtt.

És egy észrevétel, magánvélemény: az ilyen esetek elkerülése miatt nem adom meg sehol a bankkártyám adataim, hanem PayPal-lal vagy átutalással fizetek.

2015. jún. 23. 14:38
 2/6 belapus ***** válasza:
100%

Automatikus frissítés megszüntetése:

[link]

Pénz visszafizetés:

[link]

Érdekes ez a 25 ezer forint, hiszen a saját honlapján is csak 14 ezerbe kerül:

[link]

2015. jún. 23. 17:51
 3/6 A kérdező kommentje:

A saját hülyeségem: mindenhol a neten a CIB Netkártyámmal vásárolok színház- és koncertjegyeket, stb. Ez volt az egyetlen alkalom, hogy nem vettem a fáradságot (csak egy telefon!), hogy átvezettesek a Netkártyámra pénzt, hanem a bankkártyámmal vásároltam. Rá is fáztam rendesen.

Köszi a segítséget, megpróbálok, amit lehet.

2015. jún. 23. 18:17
 4/6 anonim ***** válasza:
Erre mondják azt, hogy "Saját kárából tanul az ember" :)
2015. jún. 23. 18:44
 5/6 Netági válasza:

Nem rég kaptam egy levelet én is, hogy le fog járni az előfizetésem 2 hónap múlva.

Elég félreérthető a levél. Én azt hittem első olvasásra, hogy automatikusan frissítenek, de ingyen!!!

Íme a levél:

"Tisztelt hewlett packard commercial Customer,

Nap mint nap újabb veszélyforrások tűnnek fel az interneten, mégpedig nagyobb számban, mint valaha.

Ön a McAfee segítségével védekezik az ilyen veszélyforrások ellen, így szabadon böngészhet az interneten, nyugodtan

vásárolhat, és aggodalmak nélkül töltheti idejét az interneten. Köszönjük bizalmát!

Ezúton szeretnénk értesíteni, hogy a McAfee előfizetése(i) 60 napon belül lejár(nak). Az előfizetés lejárta

után számítógépének biztonságát ismét veszélyeztetik az új veszélyforrások. A McAfee segítségével egyszerűen

csökkentheti a kockázatok számát, és a védelemben lévő rést kiküszöbölheti az előfizetés(ek) automatikus megújításával. Önnek

semmi teendője nincs – mi elvégzünk mindent Ön helyett. A McAfee által nyújtott védelem

automatikus megújításával továbbra is megkapja a legfrissebb biztonsági frissítéseket, amelyek védelmet nyújtanak

a legfrissebb kártékony programok ellen, így a vírusok, a kémprogramok, a trójai programok és még sok egyéb ellen.

Az elkövetkező 30 napban az alábbi termék(ek) előfizetését automatikusan megújítjuk a további időszakra vagy időszakokra az alábbi

áron (forgalmi adót nem tartalmaz):

(A megújítandó) termék neve: McAfee LiveSafe

Lejárati dátum: 2016. április 22.

Előfizetés időtartama: 1 Year(s) Renew Subscription(Auto Renew)

Alapár: Ft 18999.00(HUF)"

Kérdem én, ha nem olvasom el még egyszer és nem esek gondolkodóba, és nem találom meg az itt leírtakat, illetve ezt:

[link]

Akkor most nem mondom le az automatikus frissítést és nekem is levonják a számlámból.

Könyörgöm, az lenne a minimum, hogy felhívnak, hogy beleegyezem-e. Nem pedig e-mailen tájékoztatnak -amit vagy meg nézek, vagy nem- hogy ők a bankszámlámmam szórakoznak, ha nem kattingatok a honlapukon!

Ez egy vicc, hogy ezt meg lehet csinálni!

2016. febr. 11. 19:59
 6/6 anonim válasza:

Tőlem épp ma reggel vontak le 109.95 EURót a következő 1 éves védelemért, előzetes értesítés nélkül.Nagyon vigyázni kell és alaposan átolvasni mindent!Nagyon nehezen találtam meg,hogy szabadulhatok meg az automata megújuló előfizetéstől.Azt még most sem találtam meg hol tudom visszaigényelni a pénzem,amit 60 napig a leírtak szerint megtehetsz.

Egy contact szám van: 1866622911 Feltételezem amerikai lehet.Ha így hívom ezt a számot : "A hívott szám nem megfelelő".Esetleg tudja valaki mi lehet az előhívószám?Feltételezem ha sikerül is őket elérnem,nem lesz egy olcsó hívás.

2022. dec. 26. 12:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!