Valójában szükséges-e antivirus a számítógépre?
Több helyen olvastam már, hogy az Antivirus fejlesztők a háttérben összedolgoznak a "vírus gyártókkal", hogy így tegyék szükségessé a vírusirtó programokat. A vírusok nagy részét (ha jól tudom), a multinacionális cégek fejlesztik ki, hogy így figyeljék az emberek gépét, böngésző keresését, stb.
A legtöbb feltört (crackelt) játék is mindegyike vírusos, amely lehet a játékfejlesztők és az antivírus fejlesztők közti összjáték, hogy így próbálják kiszűrni a feltört, feketén használt játékokat.
A kérdésem tehát: szükséges-e egyáltalán vírusirtó program a számítógépre?
Ha minden hová össze-vissza kattintgat akkor lehet vírusos a gép telepítés nélkül is.
Vírúsírtó,tűzfal,kémprogramok elleni védelem alap dolog a Windows-ban.Főleg akkor ha warezolsz.Amit írtál a kérdésben és a hozzászolásodban értelmetlen...
@csakany dominik:
"Ha minden hová össze-vissza kattintgat" na az már telepítés is lehet, ugyebár?
Tudatos, megfontolt felhasználásnál meglehetősen csekély a fertőzés esélye. Ki kell próbálni: felteszed a virusirtót és ésszel netezel és csodálkozol, hogy nem jelez a vírusirtó. Még egyszer: tudatos, okos használatról beszélek. A "nekem ez a törött játék is azonnal kell, meg amaz is kell nekem, meg minden szart le akarok tölteni" ez nem a leírt felhasználási mód.
Neked viszont nyilván kell vírusirtó, lehetőleg valami törött Pro verzió :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!