Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Informatikusok segítségét...

Informatikusok segítségét kérném elsősorban, sürgősen! Kódolva lettek a fájljaim, valamilyen vírus által, mit tehetek?

Figyelt kérdés
Mentés nem történt, viszont úgy tudtam, hogy automatikus mentés mindig történik. Windows 7 van. Nagyon fontos adatok voltak rajta, aki tud segítsen, mert megőrülök! Mit tegyek elsősorban, egy anti malwaret már lefuttattam, de szerintem a vírus még mindig meg van, mert felugrik ez a zsaroló szöveg.
2015. jún. 13. 09:49
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

" A fertőzés okozója egy Win32/Filecoder.DA Ransomware Trója. "

Vagy más ransonware.

"Nagyon veszélyes, úgyhogy egy teljes winyó formázás erősen ajánlott! "

A mindenáron történő formattálás vagy újratelepítés bár hatékony, de amatőr megoldás. A jelenleg elterjedt piacvezető vírusirtó termékek felismerik, és eliminálják a fertőzést.

2015. jún. 13. 15:58
 12/21 anonim ***** válasza:

"Legközelebb, ha letöltesz valamit, ne Torrentet használj, mert az a kártevők melegágya!!

Mindig mindent a szoftver hivatalos oldaláról szedj le!"

Ez butaság. Normálisabb torrentoldalakról hamar törlik a vírusos tartalmakat, és ahonnan nem, ott is írják a kommentben, ha valami vírusos. A hivatalos oldalról egyébként se lehet ingyen letölteni semmit teljes verzióban, hacsak nem freeware.

2015. jún. 13. 16:04
 13/21 anonim ***** válasza:

"Ez butaság. Normálisabb torrentoldalakról hamar törlik a vírusos tartalmakat"

Abban igaza van, hogy egy hivatalos oldalról letöltött alkalmazás kisebb eséllyel lesz vírusos, mint egy - nem ellenőrzött - torrentoldalról.

2015. jún. 13. 16:18
 14/21 anonim ***** válasza:

Ezalól már van egy kivétel, kedves utolsó válaszoló...

Nevezetesen a KMPlayer...

Az ugyanis tele van kártékony kiegészítőkkel, csomó Trójaival (Pandora.TV Service) és még sorolhatnám.

Hiába szedtem le múltkorában hivatalos oldaláról, amikor elkezdtem telepíteni, az ASK.com toolbar mellől és a Pandora.TV mellől is kivettem ugyan a pipát, ennek ellenére mégis befészkelte magát a roth@dék.

Elég nehéz volt eltávolítanom ezeket a férgeket.

2015. jún. 13. 17:17
 15/21 anonim ***** válasza:

" Ezalól már van egy kivétel, kedves utolsó válaszoló... "

Ezért mondtam azt, hogy kisebb az esélye és nem azt, hogy nincs esélye.

2015. jún. 13. 17:21
 16/21 anonim ***** válasza:

Ebbe igazad van!

Nem értem, miért vannak úgy sokan, hogy olyan menő torrentről leszedni dolgokat, amikor ott mindent INGYEN megkap...

Igen, de ennek sok hátulütője van...

Torrent ide vagy oda, nagy része illegális, továbbá rengeteg veszélyforrást tartalmaz.

Tavaly én is megfizettem az árát, de rendesen.

Rengeteg Trójait, vírust, férget, adware-t sikerült beszopnom, ezek betyárul hazavágták a gépem, teljesen használhatatlanná tették.

Újra kellett húznom a rendszert.

Tanultam is belőle azóta.

2015. jún. 13. 17:26
 17/21 A kérdező kommentje:
Na most ott tartok, hogy a recuve megtalálta a kódolt fájlokat, elindítottam a visszaállítást, de ugyan úgy nem lehet megnyitni a fájlokat, szóval akkor ezek szerint nem tudja visszaállítani.? Vagy esetleg a visszaállítás után kell még a fájlokkal valamit csinálni? Próbálkozzam még egy másik visszaállító programmal, vagy most már teljesen reménytelen?
2015. jún. 13. 18:10
 18/21 anonim ***** válasza:

"Na most ott tartok, hogy a recuve megtalálta a kódolt fájlokat"

A kódoltakat? Mert azokat külön letörölted?

2015. jún. 13. 18:15
 19/21 anonim ***** válasza:

Ha a kódoltakat találta meg, nyilván nem tett vele semmit.

Reménytelen a helyzet!

Telepítsd újra az Oprendszert!

Nincs más lehetőség!

2015. jún. 13. 18:23
 20/21 anonim ***** válasza:
#16 Én inkább újrahúzom a rendszert, ha kell, mint hogy több tízezret adjak ki egy olyan programra, ami nem ér többet pár száz forintnál.
2015. jún. 13. 18:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!