Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Hogyan lehet ugy eltavolitani...

Hogyan lehet ugy eltavolitani fajlokat, hogy recover program se tudja visszahozni?

Figyelt kérdés

Leformaztam egy pendriveot fat,fat32 de ha a getdataback programmal lescannelem oket, ugyanugy megtalalja a fajlokat. Hogyan tudom ugy eltavolitani oket, hogy a recover program se tudja visszahozni?

Szamitogepen, androidon hogy mukodik ez? Amit torlok valoban torlodik? Par eves netfelhasznalokent jottem ra erre a nem is olyan kicsi veszelyre...Segitsetek!

2015. jún. 13. 00:57
 1/7 anonim ***** válasza:

Vannak külön programok rá, mondjuk azért számít, hogy csak néhány fájlt akarsz visszahozhatatlanul törölni vagy egy egész merevlemezt. Amúgy elég egszer felülírni egy fájlt, legtöbbször nem is muszáj az egészet, elég csak az elejét, ahol a fejléc van.

Egész lemezre az is jó, hogyha nem gyorsformázod, hanem teljes formázás, ami minden bitet nullára állít. Ekkor már normál halandó nem tudja visszaállítani.

2015. jún. 13. 01:10
 2/7 anonim ***** válasza:
ugyhivják LowLvl format
2015. jún. 13. 02:00
 3/7 coopper ***** válasza:

Szia.

Ha windows alól formázod (számitógép) akkor a "gyorsformázás" elől vedd ki a pipát (tehát teljes formázás legyen).

A gyorsformázás csak a gyökérbejegyzést állitja nullára (igy találják meg a recovery programok a többi fájlt az egységen) a teljes formázás viszont az egész egységen töröl mindent egy sima recovery programmal már nem tudsz visszaállitani semmit sem.

Sok sikert.

üdv.

2015. jún. 13. 06:22
 4/7 anonim ***** válasza:

Coopper: még az ingyenes programok is kisebb nagyobb sikerrel tudnak visszaállítani a teljes formázás után.

Kérdező, már írták mi a helyzet, a dolog lényege, hogy párszor felülírd azt a szektort ahol XYZ adat tárolva van, ipari szinten ez akár 30 írás, de az ingyenes progik 2-3 felülírás után már csak használhatatlan foszlányokat találnak.

2015. jún. 13. 08:30
 5/7 coopper ***** válasza:

@viperM :

Nem, tudom, hogy jól tudom-e, de a formázás azonkivűl, hogy az adott szektort használhatónak jelöli, egyben felülirást is jelent, (az adaott rekordot felülirjuk 512 db bájttal - legalább is régebben ez volt - 512 db 246 kódú bájt lett az adott szektorra irva)

Ha ez igy van, akkor én kiváncsi lennék arra a free progira ami visszahoz egy egységről adatot, teljes formázás után. (vagy netán format X: /u parancs után - ahol X: az egység betűjele)

Üdv.

2015. jún. 13. 08:41
 6/7 anonim ***** válasza:
Törd össze. Tuti megoldás.
2015. jún. 15. 05:12
 7/7 anonim ***** válasza:
Ahogyan mások is leírták. A legjobb keresni valami jó nagy fájlt (ez kb. mindegy micsoda) és rámásolni a pendrivera. Biztos találsz valami DVD-t vagy DVD imagét az tud lenni 4GB körüli. Még még egy 64GBytes pendrivra is elég 16x rámásolni (nyilván 16 különböző directoryba). Utána format és ennyi. Ha valaki keres valamit valami "irreleváns" DVD-t fog találni.
2015. júl. 2. 17:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!