Vírust kaptam a laptopomra HELP_DECRYPT . Minden videóm és fényképem nézhetetlen . Nem nyitja meg ismeretlen fájl formátum ezt írja ki. Vissza lehet ezt állítani? Hogyan lehet ezt törölni? Mi a teendőm?
Figyelt kérdés
2015. jún. 9. 18:45
11/15 anonim válasza:
A képeket és a videókat sajnos már ba**hatod :c
12/15 anonim válasza:
Hát igen, aki a védelmen takarékoskodik... Vagy lazán kijelentette, ugyan már, megvagyok én a netes licenszkódokkal, minek vegyem meg? Egyáltalán, soha nem is kapott a gépem vírust. És akkor jött a Ransomcrypt trójai. Napok óta nagy támadás zajlik, az ESET-em nem is tudom, hány támadást vert vissza. A Facebook a fő fertőzési forrás, ahol a Social Media nem tudom, hányszor tiltotta le a napokban achatet, sőt többször az ESET tűzfala is blokkolta a netet. Ezt a trójait tartalmazza a chaten terjedő videó! Mindenkinek: vegyétek meg a fizetős védelmek licenszét (ESET, Kaspersky stb.) és tartsátok naprakészen.
14/15 A kérdező kommentje:
Egyébként amíg nem volt vírusirtóm addig semmi gond nem is volt.Hülyeségekre nem kell kattintgatni én ebbe hiszek.Kisebb vírusokat meg megoldottam ha más nem egy format c-vel.Sokszor még nagyobb bajokat csinál egy egy ilyen crackelt-hackelt vírusirtó lehet most is ez hívta fel a hackerek figyelmét.De ha komoly összegér veszek programot nem vagyok benne biztos,hogy ez ellen megtudna védeni bárkit is,de hogy belassítja a gépet az tuti meg amikor már kész a baj jelzi. A vírusirtó programok nagy része kamu géplassító szarság.
Meg a nagyon amatőrök alapvető kelléke a gépen.Védelmet komoly támadások esetén nem ad csak megnyugvást.
2015. jún. 11. 11:58
15/15 anonim válasza:
Óriási tévedés, én minden évben megveszem a licenszet, azóta nem kapott a gépem semmiféle trójait, férget stb. Nézek filmeket, játszok (külön beállítása van erre), sőt nézek a neten sok mindent. A napokban a Facebookról indult egy nagy támadási hullám, legalább ötször próbálkozott a vírusos videóval, nem jutott be. Blokkolt a tűzfala. Egyáltalán nem lassítja a gépet, az igaz, hogy rendesen frissitve van minden és rendszeresen futtattom a takarítást is. 2010 óta egy valami van, az, hogy telepítesz egy vadiúj Windows-t, felmész a netre és pillanatok alatt lefagy a géped a millióegy trójaitól kezdve mindentől. Azelőtt én is csak valami ingyenes vacaot használtam, az is elég volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!