Amennyiben mobiltelefonnal belépek valaki wifi-jére, és azon keresztül használok applikációkat (elsősorban viber-re gondolok) akkor az illető valahogy elő tudja szedni az adatokat amiket küldtem?
Tegyük fel,hogy az illető nagyon ért az ilyesmihez.
Én küldök szöveget és képet viberen úgy hogy az ő wifi-jét használom.
Hozzá tud férni ahoz amit küldtem vagy le tudja szedni/menteni valahogy?
Attól függ, hogy titkosított-e a kommunikáció (weboldalaknál ilyen a HTTPS, illetve erre szolgál a például VPN is).
Ha nem, akkor könnyen hozzáférhet; ha igen, akkor komplikált, de nem teljesen megoldhatatlan.
Köszönöm
Én (hozzá nem értő) mit tehetek?
Tudok valamit én beállítani mikor felmegyek egy adott wifire, hogy senki ne férjen hozzá a viberen küldött/kapott tartalmakhoz?
Elvileg a Viber titkosít:
bár hogy hogyan és mit az tisztázatlan.
Viszont - legalábbis az Electronic Frontier Foundation tanulmánya ( [link] itt írnak róla magyarul: [link] ) szerint - a zárt forráskód, a végponti titkosítás és a kapcsolatban levő beszélgetőpartner azonosításának hiánya miatt nem teljesen.
Hogy csökkents a támadási felületet:
- ne használj más által nyitva hagyott titkosítatlan vezetéknélküli elérést (se szomszéd wifije, se hotspot)
- ha mégiscsak használnál ilyet, használj VPN-t vagy az előbb említett EFF által javasolt alkalmazásokat:
* [link]
* [link]
* [link]
* [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!