Vírus teljes eltávolítása gépről hogyan? (bizonyos lehetőségek sajnos kizárva)
Pár napja le akartam tölteni egy nem egészen legális fájlt, de az avast állandóan vírusosnak jelezte és nem engedte. Én a barom fejemmel kikapcsoltam a letöltés idejére a vírusirtót. A fájl lejött, de nem indult, a vírusirtó vissza lett kapcsolva egy teljes+rendszertöltéskori vizsgálat lefuttatva 24+50 vírustalálattal. Azóta ha megnyitom a firefox böngészőt 30 másodpercenként felugrik hogy vírus akart települni a gépemre de az avast blokkolta.
1. Az avast már semmi vírust nem talál a gépen
2. Nem lehetséges újrarakni a Windows XP-t mert nincs telepítő CD-m
3. Rendszer-visszaállítás ki volt kapcsolva így nem megvalósítható
Ha valakinek ismerős már írtam ki 2 kérdést is, de a fenti tanácsok érkeztek, és mint látható ezekk nem megoldhatóak.
Mit tehetnék a fentieken kívül a vírustól való teljes megszabadulás érdekében?
több lehetőséged is van:
1) próbálj egy pendriveról bebootolni egy normális rendszert és irtsd le vele a maradékot pl.: [link] majd a végén tedd fel a malwarebytes-t az xp-re és futtasd le azt is
2) szerezz be egy telepítő lemezt és rakd újra
3) válts linuxra. az ingyenes, van hozzá telepítő és többet nem lesz bajod a vírusokkal
Hát hogyne, nem lesz gondja vírussal linux alatt, de telepítenie sem nagyon kell majd semmit.
Vegyél egy pendriveot 3k ért, aztán nem lesz többet ilyen gondod, sokkal egyszerűbb újrahúzni a rendszert, mint a kigyomlálással szarakodni.
Szia.
A többiek leirták, én a következőket tenném még hozzá.
1. Nem csak Avast van a világon, tehát meg kell próbálni másik viruskeresővel a törlést.
Például a nod online scennere is egy alternativa : [link]
Ha ez nem müködne egy másik off-line kereső, Dr.Web CureIt!® : [link]
És legvégül a combofix : [link]
Sok sikert.
üdv.
#3 Most úgy teszel mintha nem léteznének szoftverek linuxra. 1-2 programon kívül mi az amire ne lenne alternatíva? Sőt.. sok program konkrétan van linuxra. (pl nero)
A felhasználók 95%-a minden gond nélkül át tudna térni csak lusta rá, meg fél attól amit nem ismer... :)
De mindegy, itt nem windows vs linux háborút akarok indítani, csak megemlítettem mint alternatíva. Szerintem a kérdező is képes eldönteni, hogy használ-e olyan speciális programot ami gátolná a váltásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!