Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Mért csinálja ezt a számítógép...

Leonidas2000 kérdése:

Mért csinálja ezt a számítógép? És ez nagy baj?

Figyelt kérdés
Ha zokniban vagyok ráz a gép valamelyik része, de ha cipőben (megpróbáltam gumicsizmával is)akkor meg nem ráz.

2015. máj. 26. 19:48
 1/4 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem kellene neki ráznia! Sem gatyában, sem zokniban, sem vegyvédelmi ruhában....

Földelt konnektort használsz? És a helyedben felszerelném magam egy fázisceruzával és a jó öreg barátunkkal, a multiméterrel és kideríteném, hogy milyen és mekkora feszültség van jelen.

Amíg ez nem derült ki nem is használnám! Az ilyen nem játék.. :(

2015. máj. 27. 16:50
 2/4 A kérdező kommentje:
Szóval ez veszélyes is lehet? Nem tudom , hogy földelt e a konektor
2015. máj. 27. 17:17
 3/4 anonim ***** válasza:

Mivel nem tudod és én sem, hogy mennyi az a feszültség ami /ráz/, így veszélyes.

Ezt meg kell nézni műszerrel. Az is fontos lenne, hogy védőföldeléssel ellátott konnektorra legyen dugva, így egy esetleges zárlat esetén nem kezd el rázni a házad....

Volt már szerencsém ipari áramhoz (380V), és "sima" 230V-hoz is, és számtalanszor csípett már meg kisebb feszültség. A 380 konkrétan földhöz vert, kórház, a 230V nem vert földhöz de kórház. És hidd el 110V is csak csipked de nagy baj is lehet belőle./Munkahelyi ártalom/

NEM JÁTÉK!

Ki tudod mérni mekkora áram van a gépházadon? Valószínűleg nem nagy, de ki kell deríteni mi okozza és csere(tápegység). Esetleg ha van egy biztosan!!! földelt csatlakozó akkor ott is rámérni....

Teljesen elfogadhatatlan, hogy rázzon a gép.

2015. máj. 27. 18:37
 4/4 anonim ***** válasza:
ne aggódj, szerintem csak statikus
2015. jún. 15. 18:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!