Rendszergazdai jogosultság kell mindenhez a pendriveomon?
Figyelt kérdés
Adott egy 16 gb-os ssk pendrive. Minden teljesen jól működik, de engem azért idegesít, hogy ha akár csak egy txt fájlt létre akarok hozni rajta, engedélyezni kell. És a módosításait és mindent... Ki lehet ezt valahogy szedni? Vagy nem érdemes? Túlélem ezzel együtt is, de azért kicsit egyszerűbb lenne, ha nem kéne minden kis dolgot engedélyeznem.2015. márc. 29. 20:16
1/3 metaxxa válasza:
Formázd le!
Egyébként a korrekt megoldás, ha az intézőben pendrive betűjelén jobb egérgomb biztonság fül, és vagy itt hozzáadod magadat, hogy szerkeszthesd, de még jobb, ha saját tulajdonba veszed, ehhez alul a speciális gombra kattintva, a feljövő ablakban látod a tulajdonos fület és ott, magadhoz rendeled. Mivel a pendrive-ot hurcolásra szokták használni, esetleg hozzáadhatod a Mindenki felhasználót teljes hozzáférés joggal és akkor nem kérdez semmit, felülír, töröl, amit akarsz.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Megint tanultam valamit. Végül mindenkihez hozzáadtam a teljes jogosultságot. Az eddigi pendrivejaim is ilyenek voltak, bármit lehetett rajtuk csinálni.
2015. ápr. 1. 22:06
3/3 metaxxa válasza:
Szívesen. Attól függ, hogy milyen fájlrendszerre volt formázva a pendrive. Ha fat32-re, akkor nincsenek ilyen kérdések. Ha ntfs-re, akkor lesznek ilyen kérdések. Pendrive-nál emlékeim szerint fat32 az alap formázási mód.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!