Ki tudna segíteni? Vírus lehet?
Sziasztok!!.
Mit jelent ez ? Van egy vírus vagy valami ilyesmi a gépemen, ami azt csinálja, hogy bármit csatlakoztatok a géphez (legyen az pendrive, telefon) minden shortcut-ba tesz. Telefonról néztem az ES File Explorer-rel, hogy egy xhhsjisii..vbs névű fájl van és akárhányszor letörlöm úgy is ottmarad és ezen kívül már mappákat sem tudok létrehozni a telefonon. Most nemrég csatlakoztattam a telefont a géphez és ezt adta ki: [link]
Mit jelent ez és hogyan tudnék megszabadulni ettől a vírustól, a pendrive-ot a cmd-ben az attrib paranccsal kilőttem párszor a shortcut-ot de hiába, mert újra azt csinálta. Feltelepítettem a Malwarebytes és futtattam, talált 4 gyanús fájl és eltávolítottam, de hiába... Újra kell raknom mindent? Kérlek segítsetek!

Szia.
Valószinűleg a gépeden van a virus ami ezt csinálja (meg valószinűleg a pendrivon is meg a telefonon is).
Amikor nem találja meg azt a VBS fájlt az az jelenti, hogy a virusirtó törölte a virust.
Amit tudok javasolni : Próbálj meg futtatni egy on-line scannert : ( eset ONline scanner - [link] nézd át a géped hogy megtalálja-e a virust)
Csatlakoztasd a Pendrivet és arra is enged rá az on-line viruskeresőt.
Ha az eset online scenner nem találta meg a virust akkor próbáld meg a combofixet : [link]
Inditsd el a gépeden (ez elvileg leszedi a gépeden lévő virusokat).
Ha minden virust eltávolitottál, akkor lehet a virus által okozott károkat megpróbálni visszaállitani :
Totalcommander ( [link] )
Szed le, rakd fel, (ha nincs fent) Inditsd el.
Állitsd be, hogy mutassa a rejtett és system fájlokat : Beállitások - Általános beállitások - Képernyő - Látszik a rejtett/system fájl pipa berak.
Most menj a pendrivédre és a parancsikonokat (*.lnk) törld ki - az összes parancsikont a pendrivéről, figyelj oda mert elvileg a pendrivéden kell lenni a rejtett mappáknak is (tehát minden mappának kétszer kell rajta lenni - egy parancsikonos formában és egy rajtett mappa formájában)
A virus terjedési módszere, hogy a mappákból parancsikont készit - de a parancsikon egyben a virust is elinditja - ezért ad a windows hibát, hogy nem találja a VBS filét amikor meg szeretnél nyitni egy mappá)
Most keres meg a rejtett mappát (csak akkor látod, ha beállitottad, hogy mutassa a rejtett/system fájlokat)
És Fájl menű - Attributumok módositása menüpontal minden egyes rejtett mappából készits látható mappát (Csak az Arhiv attributumnál legyen pipa, a többit szed ki)
Sok sikert.
üdv.
Szia! Köszönöm a válaszodat, láthatólag megoldottam a problémát, de nem a te módszereddel.
Az úgy volt, hogy letöltöttem egy 'Unlocker' nevű programot és rákerestem a keresőben a gépen a vbscript.exe-re és a mappáját megnyitottam, ez pedig pont a system32 mappa volt. Na az unlockerrel nem sikerült kitörölnöm a vbs-t ezért átneveztem és úgy töröltem ki, ezután pedig a Task Manager-ben is kilőttem egy hasonló wscript-et. Ezután a telefonra és a pendrive-ra is a cmd-ben az attrib paranccsal leszedte a shortcut-okat és kitöröltöm, azóta újraindítottam 3x a számítógépet és mindháromszor betettem a pendrive-ot és oké volt minden, telefonon is sikerült mappát létrehoznom, minden oké.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!