Garanciavállalás általam összeszerelt pc-re?
Mondjuk átgondolva a dolgot, ha én cég lennék és ilyennel jönne valaki ...
Azt le tudom ellenőrizni, hogy adott pillanatban a gép működik, de azt NEM, hogy összeszerelésnél volt e olyan hiba ami miatt valami eldurranhat, tönkremehet garanciális időn belül. Ha én mint cég rakom össze, akkor vállalom a felelősséget, meg nyilván elkövetek mindent ne legyen ilyen hiba.
Tipikus példa, hogy normális helyen összeszerelésnél van ESD védelem. Ennek hiányában előfordulhat olyan hiba, ami pár hónapon belül megöli az érintett alkatrészt. nem oltári nagy az esélye, de elég, hogy ne akarjon rá biztosítást kötni senki.
Vagy nem megfelelő anyagokat használ fel a user.
Teszem azt hetek alatt beszáradó hűtőpasztát. Vagy kifejezetten PC gyilkos tápegységet. Esetleg benne hagy szerelés közben némi csavart valahol, ami a teszt és matrica után szállítás közben kerül "jó helyre" ...
Az egész PC garancia egy necces biznisz eleve, a leglematricázottabb PC-t is meg lehet ölni kivülről teljesen, maguk a matricák sem sokat érnek egy komplett gépház esetében.
Ha valaki össze tud rakni magának egy gépet, az alkatrészek magukban is garanciálisak újonan, ha a meghalt lakatrész kicseréltetésével probléma van, (el akarják hajtani, naná) azon semmiféle komplett pc matrica izélkedés nem fog segíteni.
Biztosítást kötni sokmidnenre lehet, majdnem biztos vagyok benne, hogy akár számítógép tönkremenetelre is, más kérdés, hogy semmi értelme.
Egy ennyire egyedi dologra több lenne a havidíj, mintha "magadat biztosítod", vagyis azt a párezer ft "képzelt biztosítási" összeget elteszed havonta egy malacperselybe, és mikor a gép-ben valami- meghalt, megveszed belőle ami kell, pont ott vagy.
Ha meg nem hal meg, lesz egy zsák pénzed a következő gépre, ami biztosítás esetében sehol nem lenne már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!