Az interneten csalók eltudják lopni a bankkártyám adatait? (tehát le tudják nyúlni róla a pénzt? )
Sajnos spamek vannak a gépemen, ugyan spyhunterrel irtom őket, de mindig akad egy pár darab ami fertőzi a gépemet.
Egyik weboldalon szeretnék bankkártyával fizetni, mert sajnos sms fizetésre nincs lehetőség.Le mentettem printscrennel, hogyan szeretnék fizetni. [link]
Na most ebben az esetben le tudnák-e nyúlni az adott összeget??
Ha itt spam alatt adware/spyware programokra gondolsz, akkor igen, elképzelhető, hogy van közöttük olyan, ami figyeli a billentyűleütéseket, és ellophatja a bankkártyaadataidat, jelszavaidat stb.
Vírusos gépet újra kell telepíteni, ha nem bírod megtisztítani, nem szabad beletörődni, többek között épp a jelen probléma miatt.
Arra gondoltam, hogy átmeneti megoldásként rátelepiteném a spyhunter 4-et tesóm gépére, elvileg az nincs ferőzve. Arról tudnék utalni akkor.
Amúgy a spyhunter elég jó a keresésben?
még ncorról szedtem le.
Szerencsére a malware-ek döntő többsége nem lop pénzt, pusztán csak bosszant, esetleg használhatatlanná teszi a rendszert, vagy adatvesztést okoz. Viszonylag kis százalékuk specializálódott a bankkártyaadatok ellopására.
De van ilyen, így ezt a problémát sem kéne fél vállról venni!
Mi az, hogy mindig akad pár darab, ami megfertőzi a gépet? Miért nem használsz valami kulturált vírusirtót? (Pl. Nod32, Avast) Ami eleve megnyitni sem enged olyasmit, ami fertőzött. Szerintem igénytelenség úgy használni bármilyen technikai eszközt, hogy azon Isten tudja, milyen szutykok vannak.
Még egy pár apróság: ne keverjük a szezont a fazonnal. Spam = kéretlen reklámlevél. Persze, a spam adott esetben tartalmazhat kártevőt, trójait, de önmagában a spam ad1. nem a gépeden van, hanem a postafiókodban, ad2. nem fertőz, hanem hirdet valamit.
Amitől félni kell, azok a különböző kártékony szoftverek: trójai programok, kémprogramok (spyware), férgek, vírusok. Együttes nevükön malware-ek.
A másik dolog: használj már valami értelmes védelmi szoftvert! Mekkora fáradtság lenne egy Avast Free-t feltenni a gépedre, és az e-mail címedre (tök ingyen) regisztrálni?
Ha tudod, hogy mire vállalkozol, nyugodtan válts Linuxra. :-)
Bár ésszel használva a Windows is tud ám biztonságos lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!