Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Sokaktól hallottam, hogy nem...

Sokaktól hallottam, hogy nem érdemes egynél több vírusirtót alkalmazni. Valaki indokolná is, hogy miért?

Figyelt kérdés

Sokak mondják mint betanult szöveget, hogy nem szabad mivel kék halált okoz, stb. de van is valami mögötte vagy csak másoktól hallották / olvasták és úgy mondják?

3 vírusirtót futtatok egyszerre (Avast, Nod32, IObit) és semmi gondom nem volt vele eddig több hónapon át. (most sincs)

Erős gépem van, bírja őket.

Aki kérdezné minek: valamit egyik program nem érzékel, valamit másik program nem érzékel. Jobb biztosra menni.

Aki azt mondaná sok helyet foglal: mi az a pár gigabite? bocs, 900GB helyből párat felhasználok +2 antivírusra.

A kérdésem az lenne: van-e, volt-e valakinek tapasztalata több vírusirtó használatakor bekövetkezett hibának?

2015. febr. 4. 00:51
 1/6 anonim ***** válasza:
91%

A hiba nem attól van, hogy 2 vírusirtó van egyszerre elindítva, hanem ha mindegyik rendelkezik aktív védelemmel. Tehát: mindegyik keresi és érzékeli a vírusként működő vagy annak látszódó programokat. Ez nem csak egy adatbázis alapján megy, hanem a programok viselkedése alapján is. Azt pedig érdemes tudni, hogy egy víruskereső nagyon hasonlóan működik mint egy vírus. Így fennáll a veszély, hogy egymást is megtalálják illetve tönkreteszik. Persze kivételek közé lehet rakni egymást, sőt az is elképzelhető, hogy fel vannak már készítve rá, hogy egymást ne piszkálják. Ha pedig mégis bekövetkezik (mert valami olyan frissítést dob ki az egyik gyártó) az pech.

Az pedig valóban hülyeség, hogy azért használsz többet mert így nagyobb a hatékonyság. Hiába van félmilliós géped, ez akkor is az erőforrások pazarlása. Az avast is és a nod is például önmagában elég jó - egyes tesztek szerint 97% fölötti hatékonysággal - végzi a munkáját. 100% sose lesz akárhányat használsz.

Ha ennyire tartasz a kártevőktől sokkal többre mész, ha ésszel használod a gépet és megfontoltan internetezel, mint sem még felraksz 6 vírusirtót.

2015. febr. 4. 01:20
 2/6 A kérdező kommentje:
köszönöm, igazad van. ment a zöld.
2015. febr. 4. 01:39
 3/6 anonim válasza:
82%

A gond az, hogy a két virusirtó "kiüti" egymást, azaz mindkettő a másik hatáskörébe akar majd vágni azzal hogy az operációs rendszer működését felügyeli. Ha 2 virusirtót akarsz, akkor felváltva érdemes használni őket.

Azt javaslom, túl sok vírusirtó helyett használj inkább kémprogram-ölőket. Ezekből bármennyit rakhatol a gépedre. Malwarebytes, Spybot Search & Destroy és társai. Ők remekül megvannak egymással.

2015. febr. 4. 01:54
 4/6 anonim ***** válasza:
75%

Én szinte kizártnak tartom , hogy igazat mondasz.

A telepítés megkezdésekor érzékelik egymás jelenlétét, és addig fel sem tudod telepíteni, amíg a másik a gépen van.

Erős gép ide, vagy oda.

2015. febr. 4. 05:39
 5/6 anonim ***** válasza:

Ahogy előttem írták: adott esetben zavarhatják, illetve vírusnak nézhetik egymást.

Azt szerintem senki nem mondja, hogy sok helyet foglal, párszáz mega, ez a több tíz gigabájtos játékok korában jelentéktelen mennyiség.

2015. febr. 4. 08:47
 6/6 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm mindenkinek :)
2015. febr. 4. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!