Mindig mikor bekapcsolom a gépet ugyanazt a vírust találja, mi ez?
windows mappában egy _system32.exe nevű fájl.
töröltem meg minden, de mindig megtalálja újra, mit csináljak vele?
Próbáld meg egy másik, megfelelően frissített vírusirtóval átnézetni, hátha az meg tudja oldani a problémát.
Vannak olyan vírusok, amik egyszerűen visszaírják magukat az adott helyre, ha nem sikerült mindenhonnan eltávolítani őket.
Mondanám azt, hogy keresd meg manuálisan a fájlt és töröld ki, de a system32 fájlok a windows gyökérfájljai közé tartoznak, így nem tenne jót az oprendszernek.
Folyt:
Ha mégsem vírusos az a fájl.
Ha van előtte _ jel, akkor szinte biztos, h vírus a fájl, de valószínűleg csak nyögve-nyelve lehet kitakarítani. Nem egy registry bejegyzés, és még jópár program, ami induláskor egyből megy a memóriába, ezért le se tudod törölni, vagy ha mégis, memóriából visszaírja magát.
A legjobb megoldásnak a Windows újratelepítését javaslom (ha nem akarsz vírusokkal szenvedni, érdemes szétnézned a Linuxok terén, egyre jobb, több van, ha kell, szólj, segítek), és az újratelepítés a legegyszerűbb is. Ezzel jár az, hogy a teljes C meghajtódat le kell törölni, tehát a programokat mindenféleképp újra kell telepíteni, de ha az adataid ott vannak, akkor előtte azokat is le kéne menteni.
A másik megoldás lehetőség (így látatlanba, általánosan), hogy Safe Modeban (Csökkentett mód) indítod a gépet (mikor indul a Wimdows, nyomj le egy F8-at, és ott válaszd ki), ekkor van esélyed rá, hogy a vírus nem tölt be a memóriába, és ekkor megpróbálod a vírusírtóval leszedetni.
Ha tudnánk a vírus nevét, amit a vírusírtó kiír, többet tudnánk segíteni...
Esetleg nézd meg ezt a kérdést, és a kérdező kommentjét, hasonló téma:
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__biztonsag__6..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!