Mi a legbiztosabb mód az adataim rögzítésére?
Egyre többet hallom azt, hogy a CD/DVD nem biztos megoldás, pendrive meg azért nem lenne jó 100 GB-ra...
Kell hely a gépemre, de már csak azok vannak rajta, amik elég fontos videók, fényképek stb. Mindent kiírtam, mégis félek, hogy ha törlöm a gépről, idő után a DVD-n nem lesz jól olvasható, vagy fel sem ismeri a gépem. Pár éve amiket kiírtam lemezeket, néhány közülük nem olvasható, vagy sérült file-t jelez, vagy szimplán fagy a gépem tőle.
Mire mentsem le az adataimat, amiről gyorsan, nagy mennyiséget elérek és biztosan tárolja?
Köszönöm a válaszokat!
Külső winchesterekre már keresek, tényleg jónak tűnnek! Netes tárhelyekkel kicsit bizalmatlan vagyok, pl ha megszakad a net és nincs napokig, nem érhetők el.
szerintem úgy jársz a legjobban ha veszel egy sima winchestert, és egy külső házat/rack-et majd belerakod.fontos hogy egyforma méretű legyen mind2 2,5" vagy 3,5".
itt nézz körül
A testvérem nek rack-je volt, és abban tárolt egy winyót, de így az nem tudott megfelelően hűlni, így tönkrement. Szóval az sem a legjobb megoldás.
Nekünk külső winchesterünk van, WesternDigital (úgy hallottuk, hogy ez megbízható márka), 2 éve bírja, de nem tudom, hogy meddig fogja, ezt nem lehet előre tudni. Eddig csak Maxtor winchestereink mentek tönkre évek után, de az is belső volt, és kevesebb, mint 200 GB.
Mi egyszer úgy jártunk vele, hogy félig tönkretettük ezt a Western Digital winyót tudatlanságból/hozzá nem értésből. Mert mindig kiakpcsoltuk a hosszabbítót, amint a gép leállt. DE azt nem néztük meg soha, hogy a winchester már leállt-e az írással vagy akármivel, amit csinált. Mert még ment a motorja olyan halkan, hogy nem lehetett hallani. Aztán sikerült visszahozni az adatokat, azóta minden rendben, csak nagyon ritkán ledobja magát - úgy érzékeli a gép, mintha félig csatlakoztatva lenne, félig nem. Ilyenkor mondjuk a zene fájlokat nem játssza le, de a képeket meg lehet nézni. Vagy volt olyan is, hogy semmit nem nyitott meg. Ilyenkor párszor újra fel kell ismertetni a géppel, vagy újra kell indítani a gépet.
És arra nagyon figyelünk, hogy mindig rátesszük a kezünket, és ha már nem mozog belül a motor (érezni lehet, ha megy), akkor áramtalanítjuk. (Szervízben mondták, hogy a számítógép kikapcsolása után még néhány másodpercig írja az adatokat, illetve akkor fejezi be az írást.)
A Kingston nem gyárt merevlemezt csak SSD-t...
A vinyó+ rack megoldást én se úgy gondoltam hogy egy hűtés nélküli rackbe kell rakni, de az aki ért hozzá olcsóbban ki tudja hozni mint ha egy külső merevlemezt venne ;D
Bocsánat, hogy nem reagáltam eddig, de nem volt netem.
Köszönöm mindenkinek a választ, hasznosak voltak :)
Sokat fog dobni egy külső, hisz a hely rajta hatalmas. (Az én szememben megváltás lesz)
Mégegyszer köszönöm mindenkinek a választ, nagyon jó megoldásnak tartom. A legfontosabb mappáim bőven ráférnek és nem kell cserélgetni a DVD-ket, mint eddig...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!