Honnan tudom megállapítani, hogy egy biztonsági kamerának van-e beépített mikrofonja?
Az elején a lencse körül valahol egy pici lyuk, vagy rácsozat.
Általában ezek mögött lapul a mikrofon.
A helyedben szétnéznék az asztalom környékén "mennyire vagyunk bepoloskázva", de szigorúan rendrakásnak álcázva. (irattartók belseje, alja; billentyűzet alja; monitor; ritkán mozgatott eszközök alja, belseje; asztalfiókok, az asztal alja)
Azért ez ritka nagy ***** a főnökség részéről...
Nem is értesítettek, csak egyszerűen fel lettek szerelve?
Tudtuk, hogy lesz, és még örültünk is neki, mert három helyiségből áll a munkahely, és korábban volt rá példa, hogy a külső helyisége betérő "vendégek" elloptak dolgokat. Sokszor előfordul, hogy a munka jellegéből fakadóan a belső helyiségben kell tartózkodnom akár 10 percet is, így sajnos nem tudom a kintit felügyelni. Ez még így rendben is van, de a belső szervizhelyiség bekamerázásának ebben a kontextusban nem látom értelmét... mert ott is van egy. Nem tudom megnézni közelről, mert a plafonon van mindegyik és több mint 3 méter a belmagasság. Kis félgömb gombóc mind a 3 felszerelt masina.
Egyik nap bejöttek és kérdeztek valamiről, ami előtte nap történt. Elmeséltem miért volt úgy, ahogy. Igazából nem engem akartak ezzel cseszegetni, mert nem én hibáztam, hanem a belső helyiségben dolgozók egyike kavart valamit. El tudom azt is képzelni, hogy valamelyik másik köpte be az illetőt és azért lett rákérdezve. De a főnök órára pontosan tudta, mikor történt, így rendült meg a bizalmam ebben az egész kamerarendszerben. Telefonról tudják nézni, mikor mi történik.
Közben el is bizonytalanodtam, mert feltett egy olyan kérdést is, amire borzasztó könnyen megkapná a választ ha megnézné a kérdésre vonatkozó időtartamban rögzített videókat. Valamint én is mondtam olyan dolgokat, amikre rácsodálkoztak, pedig ha lehallgatnak, akkor azt is hallaniuk kellett volna. Lehet, tényleg csak a munkatárstól tudják az infot és visszanézték azt az időszakot, de szeretnék valahogy utánajárni ennek, mert néha folytatok olyan beszélgetéseket, amikhez aztán tényleg senkinek semmi köze..
Korrekt egyébként a dolog, nem hőbörgök a kamera ellen, csak jó lenne tudni, mennyire vagyok korlátozva a szabadságomban. Meg persze ilyenkor egyből átfut az agyamon, hogy a telepítés óta volt-e bármilyen olyan párbeszédem, amit nekik nem kellett volna hallaniuk...
1. vagyok
"Lehet, tényleg csak a munkatárstól tudják az infot és visszanézték azt az időszakot" - lehet, tényleg erről van szó
"néha folytatok olyan beszélgetéseket, amikhez aztán tényleg senkinek semmi köze" - ezeket akkor nem ott kéne...
nem tudok többet mondani...
legalább a márkát jó lenne tudni, aztán rákeresni a neten és kép alapján beazonosítani, és ekkor lehet majd tudni, van-e mikrofon...
Ezekben általában nincs mikrofon.
Azt pedig jogszabályi kötelezettség írja elő, h az alkalmazottat tájékoztatni kell róla, h a munkaterületén biztonsági kamerák vannak elhelyezve. Ha hangot is rögzítenek, arról is kell tájékoztatni a dolgozót.
Szerintem azért nem mondták, mert hangot nem rögzít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!