Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Volt már valakinek ilyen...

Volt már valakinek ilyen vírusa? CTB-Locker?

Figyelt kérdés
Bekapcsoltam a gépem és az fogadott, hogy egy vírus blokkolja az összes fájlomat és visszaszámol az asztalon. Tegnap a sunrise browser vírust töröltem (egy oldalon leírtakat követtem), a folyamat során több vírusírtót is letöltöttem, futtattam. Az elvileg letörlődött, de most itt van ő. Keresek a google-ban megoldásokat, de hátha itt valaki tud rá jó megoldást.
2015. jan. 11. 13:26
 1/3 anonim ***** válasza:

Rossz hírem van: búcsúzz el a blokkolt fájljaidtól és telepítsd újra a wint.

Utána ne sajnálj pár ezer forintot egy normális av szoftverre, mert sok bosszúságtól kímél meg.

2015. jan. 11. 13:48
 2/3 coopper ***** válasza:

Szia.

Egy dolgot tehetsz (természetesen a fizetésen kivűl, de az sem biztos, hogy ha fizetsz visszakapod a fájlaidat) :

1. Leklónozod a régi hdd-t egy másik vinyóra (ha tudod sector by sector - tehát az összes sektort). Ha ez megvan akkor egy undelte vagy unerase programmal megpróbálod a törölt (eredeti) fájlaidat viszzaszerezni : A virus működéséből adódóan az eredeti fájlaidat törli (előtte természetesen létrehozza az eredeti fájlból a kódolt fájlt). Nos ha nem iródnak felül a fájlaid (esetleg pont a virus következő kódolásakor) akkor undelete/unerase programmal esélyed van megmenteni egy-két fontos dolgot a lemezedről. (Természetesen nem egyszerű és elég időigényes dolog - tehát munkás meló)

Természetesen valamilyen malwarebytes kereső/irtó programmal irtsd ki a virust mielőtt próbálkozol.

Sok sikert.

üdv.

2015. jan. 11. 14:30
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
2015. febr. 27. 09:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!