Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Hogyan lehet a PayPal-tól...

Hogyan lehet a PayPal-tól visszatérített pénzt (refund) visszakapni, úgy hogy a kártyám nincs már a profilomhoz csatolva és ráadásul tiltva is van? Bővebben a szituáció kifejtve lent.

Figyelt kérdés
Egy este kaptam SMS-et a bankomtól, hogy levonás történt a számlámról, 5.511Ft, 20$ értékben PayPal-on keresztül... Rögtön elkezdtem kattogni, hogy ez így semmiféleképpen nem fér össze. Bejelentkeztem a PayPal-omra és a tranzakció ott lebegett előttem bizonyos Muhamad Fikri eladó részére. Mire én ezt az információt bedolgozhattam volna az agyamban, kidobott a PayPal és a telefonom még egy ilyen SMS-sel örvendeztetett meg. Kivert a víz teljesen, remegő kézzel visszaléptem a PayPal-ba, leválasztottam a kártyámat, megváltoztattam a jelszavam, letiltattam a bankomnál, írtam a PayPal-nak a fake tranzakcióról. A PayPal kifogástalanul gyorsan reagált, és felülvizsgálta az esetet, miszerint megállapították, hogy egy illetéktelen személy visszaélt a fiókommal, így a pénzt visszakapom mind a két tranzakció esetében. És itt merül fel a kérdésem, hogy ilyenkor az összeget hova kapom vissza, amikor a kártyám adatait már nem használhatják fel? És előre is köszönöm a válaszokat! :)

2015. jan. 3. 17:20
 1/6 Koplárovics Béci ***** válasza:
A Paypal accountodon lesz az összeg. Amúgy sem a kártyádra kerülne vissza (közvetlen a kártyára amúgy sem tudnák rátenni).
2015. jan. 3. 17:43
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi! És ezt ha átutalom magamnak jár valamilyen költséggel? És a számlaszámomat akkor gondolom IBAN kóddal kell majd beírni?
2015. jan. 3. 19:07
 3/6 anonim ***** válasza:
Elméletileg így is visszakerül a kártyádra, pontosabban a számládra. A PayPal számlára csak akkor kerül, ha előzőleg oda átutaltad, majd onnen lett levonva a pénz. Mindig oda megy vissza, ahol a fizetéskor volt.
2015. jan. 3. 22:53
 4/6 A kérdező kommentje:

Amikor írtam nekik, hogy leválasztottam a profilról a kártyát és le is tiltattam, akkor annak ellenére azt válaszolták, hogy a kártyára kapom vissza.

Any portion of this payment that was made with your credit card will be

refunded directly to that card. You'll see 2 entries in the Recent Activity

in your Account Overview: the refund to your PayPal account and the refund

to your credit card. Credit card refunds generally take 2-3 business days.

2015. jan. 4. 11:46
 5/6 A kérdező kommentje:
Csak nem értettem a hogyanját :) De én örülnék a legjobban, ha ez ilyen simán menne.
2015. jan. 4. 11:47
 6/6 A kérdező kommentje:
A mai napon reggel megkaptam vissza a számlámra az összeget! :) Még a tiltás ellenére is. A PayPal nagyon pozitívan járt el, 5 perc alatt reagáltak minden kérésemre, és még az összeg is tényleg 2-3 munkanap alatt megérkezett! Szép napot nektek! :)
2015. jan. 5. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!