Létezik olyan kémprogram, ami azt jelzi, hogy a gép mikor kapcsol be és ki?
Szia.
Program neve : ping.exe
Link : c:\Windows\System32\
Ha kiadod a ping parancsort egy IP cimmel, akkor abból el tudod dönteni, hogy az elérni kivánt gép elérhető-e (tehát, hogy be van-e kapcsolva).
Pl. ping 192.168.1.102
Sok sikert.
Üdv.
1-es válaszoló: Az eseménynaplóban pontosan hol??
2-es válaszoló: Elindítom a ping.ece-t és ezt hozza ki egy tized másodpercre se: [link] (éppen sikerült leprintscreenel-ni.
Előre és köszi a válaszotokat! (ment a plusz)
Szia.
Inditsd egy parancssort : cmd.
Aztán abba ird be amit szeretnél mivel ez a ping parancs "dos"-os program.
És a kép amit linkeltél az a ping parancs helpje mivel paraméter nélkül inditottad, kiirta, hogy mi mit csinál.
Paraméterként meg kell adni a célszámitőgép IP cimét vagy nevét (jelen esetben annak a számitógépnek az IP cimét amire kiváncsi vagy, hogy be van-e kapcsolva).
Példa :
ping.exe 192.168.1.100
vagy
ping.exe www.google.com
Ha csak igy simán használod akkor 4-szer fog próbálkozni és a végén kiirja a statisztikát, abból eldöntheted, hogy a gép elérhető-e vagy nem, statisztika :
Csomagok: küldött = 4, fogadott = 4, elveszett = 0
Ha az elveszett csomagok vannak nagyobb számban esetleg ott van a 4, akkor a célszámitógép jelenleg nem elérhető.
Sok sikert.
Üdv.
Ugyan mi a jofenenek a vegere .exe? kiterjesztes nelul is elindul mert a vinfos sys32 es mappajaban van...
2. ehez tudnia kene a celgep allandoan valtozo ip-cimet (mar ha nem statikus. sok sikert az allandoa levadaszasahoz).
Igen.
Kérdező : Az a gép amit pingeltél működik, tehát elérhető, ami azt jelenti, hogy be is van kapcsolva.
#6-os : Igen igazad van, de ha megnézed a #4-es hozzászólást akkor láthatod, hogy, megy az www nevekkel is, illetve én arra gondoltam, hogy otthoni hálózaton szeretné megnézni, hogy pl. az öccse, gépe be van-e még kapcsolva (és hogy be tud lépni a routerbe és ott megtudja nézni a DHCP által kiosztott IP cimeket, tehát nem kell vadászgatni az IP cimet)
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!