Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Mi a véleményetek, egy fizetős...

Mi a véleményetek, egy fizetős vírusírtó használatáról?

Figyelt kérdés
Részemről az, hogy oké, véd az ingyenes is de azt könnyen fel lehet törni. Fizetős már jobban véd szerintem, főleg ha több mint 20,000 FT havonta!

2014. dec. 23. 16:28
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
0%
Sose volt vírusos a gépem, és sosem volt vírusírtóm. Egyetlen 100%-os vírusírtó van, és az a józan ész. Nem futtatunk semmi olyan exét, batot stb., amiknek nem tudjuk biztosra a származását. Ennyi.
2014. dec. 23. 18:30
 12/26 anonim ***** válasza:
Ha nincs vírusirtója honnan tudja hogy nem vírusos a gépe.Nem a 90 években élünk a vírusok tervezői ma már nem arra mennek hogy rombolják a megfertőzött gépet .Nincs szükség rá hogy engedélyezze a fertőzött állományok futtatását.A végtelenségig naiv a kijelentése.
2014. dec. 23. 18:46
 13/26 A kérdező kommentje:
11-es jó nagy hibát követsz el. Kíváncsi lennék az eredményre, ha futtatnál egy rendesen beállított Avast-ot vagy Nod32-t!
2014. dec. 23. 19:51
 14/26 anonim ***** válasza:
0%

Kedvedért lefuttattam egyet: 0 találat. Semmi.

A legtöbb vírus vagy exe fájlokban vagy autorunként terjed. Az autorunt kikapcsoltam a gépemen, futtatható fájlokat meg csak és kizárólag igazoltan tiszta forrásokból szerzek be. SOSEM volt vírusom.

És egyébként elég könnyű észrevenni, hogy van-e valakinek vírusa. Lassú a gép, tele van reklámokkal, összeomlanak a programok, feladatkezelő maximális proci/RAM használatot mutat stb. És ha már megtörtént a hiba, a legtöbb vírusírtó úgyse tud semmit tenni, egy egyszerű Windows újratelepítés pedig minden problémát megold.

2014. dec. 23. 20:01
 15/26 anonim ***** válasza:
Azok a dolgok amiket te itt tünetként elővezetsz mint írtam a régebbi károkozókra volt divat.Ma mivel legfőképp a fertőzéseknek az a célja hogy észrevétlenül legyen jelen a rendszerben nem fogsz észrevehető jelét észlelni.De ne érts félre nem akarok rád erőszakolni semmit, mindenkinek szíve szerint.
2014. dec. 23. 20:34
 16/26 anonim ***** válasza:

Ja arra azért kíváncsi lennék mit futtatott le ?Már csak azért mert amennyi idő eltelt a két beírása között még a C sem lehet alaposan átnézetni.Egyébként meg fertőzött rendszerbe vírusirtót feltenni már teljesen felesleges.Online scan meg hát na ingyen max. Teréz anya osztott értékelhető dolgot.

Az meg hogy letiltotta az autorun futtatást tiszta vicc ha nincs végpont védelem csak az nem kapcsolja vissza aki nem akarja .

2014. dec. 23. 20:46
 17/26 anonim ***** válasza:
0%

Fogjátok már fel: egy vírus csak és kizárólag akkor tud fertőzni, ha azt futtatják. Ha az autorun ki van kapcsolva, akkor a vírus azt nem fogja tudni visszakapcsolni, mivel ahhoz azt futtatni kéne. A futtatást meg automatikusan a Windows nem fogja végrehajtani, én meg nem futtatok semmit, amiről nem tudom biztosan, hogy honnan származik. Ha valami érdemleges kárt akar tenni a gépemben, akkor meg futtatás előtt úgyis admin jogokat kell kérnie, amit meg végképp nem fogok megadni neki (bármiféle írás művelethez a C meghajtón admin hozzáférés kell, legalábbis Windows 8-on). Jöhettek megint az ilyen baromságaitokkal, hogy "HÁTDE A VÍRUS MINDENHATÓ ÉS BEKAPCSOLJA MÉG AZ ADMINT IS AZTÁN LEROBBANTJA A FEJEDET", de mutassatok már nekem EGYETLEN EGY olyan vírust, ami MAGÁTÓL, futtatás nélkül bekapcsolja az autorunt, vagy futtatás ELŐTT admin jogokat kap a felhasználó engedélyezése nélkül (segítek: nincs ilyen). Forrást is kérek.

Szinte minden esetben a vírusok a leggyengébb láncszemet támadják meg: a felhasználót. A legtöbb felhasználó kérdés nélkül kikapcsolja a vírusvédelmét, ha egy program arra kéri, úgyhogy ennyit is ér az egész.

2014. dec. 23. 21:13
 18/26 A kérdező kommentje:

Nem nemcsak akkor tud fertőzni. Infós szakközépbe járok, tanultuk már ezt!

És mi van akkor ha egy zsír új géped van i7 4790K-val meg R9290X vidikari, és 16GB RAM? Azon nem fog ki 3 trójai vírus! Nem omlik össze, nem fagy be, pedig ott van rajta a vírus, csak te azt nem látod, mert akkora a teljesítménye a gépednek, hogy nem akadály neki.

2014. dec. 23. 22:06
 19/26 anonim ***** válasza:
0%
Jó, oké, hogy te infós szakközépbe jársz, de én meg programozóként dolgozok egy nemzetközi cégnél, szóval picit fölötted vagyok a szamárlétrán :D
2014. dec. 23. 22:10
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Ha ennyire biztos vagy a géped sértetlenségében írd ki az IP címed és ajánlj fel egy pizzát annak aki root jogot szerez rajta távolról.Kb 30db 13 éves kis kocka ugrik rá és nem hiszem hogy fél óránál több kell nekik.
2014. dec. 24. 08:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!