Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Avast riasztott erre, de nem...

Avast riasztott erre, de nem tudom mi ez?

Figyelt kérdés
Ma jelzett az Avast hogy talált egy rosszindulatú szoftvert, méghozzá az Application Updater.exe-t. Eredeti elérési útnak a következőt adta meg: C:/Program Files/Application Updater.exe. Vírus típusa Rootkit, Karanténba helyezte. Nem sok mindent találtam róla a neten. Lehet hogy megint csak egy "téves riasztás" volt az Avast részéről?

2014. dec. 8. 22:58
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha tényleg ez az elérési útja, akkor nem gondolom, hogy téves riasztás lenne.

A Program Files mappában nem sozkott szerintem semmi lenni, csak almappák. És azokon belül vannak a programok, illetve azok dolgai.

"Nem sok mindent találtam róla a neten."

Én beírtam a következőt a Google-be:

Application Updater.exe

És az első oldalon csak olyan találatok vannak, amik azt írják, hogy vírus/malware, és hogyan lehet eltávolítani. (Ezt szerintem az Avast is meg tudja tenni.)

2014. dec. 9. 09:04
 2/6 anonim ***** válasza:

Szerintem ez nem téves riasztás. Van összefüggés, mert ha Rootkit, és a Program C mappában találta, akkor elég valószínű hogy igazi vírus. A rootkit-ek ahogy a gépre kerülnek, bemásolják magukat a Rendszermappába ( a C program file-ok közé). Az a lényege hogy amikor újra bekapcsolod a gépet, a vírus aktiválódik, és a Windows betöltésekor az összes többi programmal. Ha biztos akarsz lenni benne hogy a géped tiszta, töltsed le a Malwarebytes free vírusirtót! Ez egy ingyenes vírusirtó program megbízható és alapos. A lényeg hogy A TELEPÍTÉS VÉGÉN NE ENGEDÉLYEZD A FIZETŐS PRÓBAVERZIÓT! Utána nyisd meg a programot és a beállításoknál állítsad be a magyar nyelvet, és hogy Rootkit-et, PUP-ot, és Tömörítvényeket is keressen, + a heurisztikus motort kapcsold be! Ha ezek megvannak mehet a teljes rendszervizsgálat! Saját tapasztalat alapján vírusirtásra jobb mint az avast, de nincs valós idejű védelme! Megelőzésre az Avast a jobb. Innen töltheted le a free verziót:

[link]

2014. dec. 9. 16:04
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget! Az Avast karanténba rakta a vírust, így akkor nem lehet veszélyes? Nem tudom törölhetem-e a fájlt, nem akarok vele nagyobb kárt okozni. :D Mindenesetre letöltöttem a Malwarebytes-t, és lefuttatok egy alapos víruskeresést.
2014. dec. 9. 16:39
 4/6 A kérdező kommentje:
Lefuttattam az ellenőrzést, de PUP fájlokon kívül nem talált semmit. Ezt a rootkitet amit írtam észre se vette. Lehet azért mert az Avast már karanténba rakta?
2014. dec. 9. 17:44
 5/6 legly ***** válasza:
AZ Avast már a karanténba zárta, azt a fájlt nyugodtan ki is törölheted belőle.
2014. dec. 9. 17:46
 6/6 anonim ***** válasza:
Azt olvastam máshol hogy inkább hagyjuk a vírust a karanténban, biztonságosabb mintha törölnénk. De persze törölheted is :) Ha a malwarebytes PUP-okat talált akkor az jó, megszabadította a géped néhány felesleges vagy ártalmas fájltól. (PUP jelentése= Potenciálisan nemkívánatos program) A rootkit miatt nem kell félned, ha az avast már elkapta és a malwarebytes se talál semmit, akkor tiszta a géped. Ajánlott lefuttatni 2-3 hetente a malwarebytest, hogyha vírust kapsz, ne legyen ideje elterjedni.
2014. dec. 9. 18:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!