Nem jön be a képernyő, összeszedhettem egy vírust?
Windows XP-t használok, AVG vírusirtóval (torrentes). Reggel még minden oké volt a gépemmel, de délután indításnál betölt a Windows és elsötétül a képernyő. A monitor szerint az eszköz nem ad jelet, de közben a felületre bejelentkezik a gép (indító zene stb).
Csökkentett módban újratelepítettem a grafikus szoftvert és utána jó lett. AVG-vel futtattam teljes ellenőrzést, csak egy sérült DLL-t talált. ESET NOD 32 online vírusellenőrzése semmit sem talált.
Szerintetek ez lehet vírus vagy önmagától elcsesződött a képernyővezérlőm? Az elmúlt időszakban nem sokat neteztem, bizonytalan dolgokat/weboldalakat nem szoktam letölteni.
Megköszönném a véleményeteket.
Üdv.
DLL sérülés az sajnos nem vírus, sokkal inkább kezdődő lemezhiba vagy nagyon ritka un. kisvalószinűségű memóriahiba.
A winchesteredre egy hdd sentinellel ránézhetsz, sokszor a rejtélyes hibák magyarázata sima lappangó hardverhiba.
Vírusoknak, kémprogramoknak nem érdekük széttolni a rendszert, mert avval totál lebuknak, hacsak nem elcseszték esetleg.
De arra nem igen tudok akkor sem magyarázatot találni, miért turkálna egy kémprogram a video driverben, hacsak nem oda (is) beépül, de ez már nagyon extrém forgatókönyv.
Köszönöm a válaszokat.
Nem, nincs két vírusirtó a gépen. Az AVG van feltelepítve. Az ESET NOD 32 online vírusellenőrzés esetében csak letöltök egy .exe-t, ami leszedi a vírusdefiníciós adatbázist és végigellenőrzi a gépet, de nem telepít fel semmit.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!