Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Nem jön be a képernyő, összesz...

Nem jön be a képernyő, összeszedhettem egy vírust?

Figyelt kérdés

Windows XP-t használok, AVG vírusirtóval (torrentes). Reggel még minden oké volt a gépemmel, de délután indításnál betölt a Windows és elsötétül a képernyő. A monitor szerint az eszköz nem ad jelet, de közben a felületre bejelentkezik a gép (indító zene stb).

Csökkentett módban újratelepítettem a grafikus szoftvert és utána jó lett. AVG-vel futtattam teljes ellenőrzést, csak egy sérült DLL-t talált. ESET NOD 32 online vírusellenőrzése semmit sem talált.

Szerintetek ez lehet vírus vagy önmagától elcsesződött a képernyővezérlőm? Az elmúlt időszakban nem sokat neteztem, bizonytalan dolgokat/weboldalakat nem szoktam letölteni.

Megköszönném a véleményeteket.

Üdv.

2014. nov. 16. 22:31
 1/4 Reiber Péter ***** válasza:
100%

DLL sérülés az sajnos nem vírus, sokkal inkább kezdődő lemezhiba vagy nagyon ritka un. kisvalószinűségű memóriahiba.

A winchesteredre egy hdd sentinellel ránézhetsz, sokszor a rejtélyes hibák magyarázata sima lappangó hardverhiba.

Vírusoknak, kémprogramoknak nem érdekük széttolni a rendszert, mert avval totál lebuknak, hacsak nem elcseszték esetleg.

De arra nem igen tudok akkor sem magyarázatot találni, miért turkálna egy kémprogram a video driverben, hacsak nem oda (is) beépül, de ez már nagyon extrém forgatókönyv.

2014. nov. 16. 22:38
 2/4 anonim ***** válasza:
:)
2014. nov. 16. 23:46
 3/4 anonim ***** válasza:
2 virus irtó van a gépen ? mert ha igen akkor már meg is van az ok 50%
2014. nov. 17. 08:40
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Nem, nincs két vírusirtó a gépen. Az AVG van feltelepítve. Az ESET NOD 32 online vírusellenőrzés esetében csak letöltök egy .exe-t, ami leszedi a vírusdefiníciós adatbázist és végigellenőrzi a gépet, de nem telepít fel semmit.

Üdv.

2014. nov. 17. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!