Modemhasználatot lehet védeni jelszóval?
(Zárójeles kiegészítésem: más, egyben elfogadható esetnek tartom, ha valakit viszont wifi-t használ, és azt nem védi jelszóval, hiszen azt szokás jelszóval. Ha nincs jelszava AHHOZ, akkor nem látok kivetnivalót alkalmanként használni másét. Ha nekem lenne kódolatlan wifim, azáltal is azt fejezném ki (részben), hogy engedem másnak használni azt. Pl egyes üzletekben ingyenes a wifi használat, ezek egy részében pont ezért kódolatlan. Úgy gondolom, kódolja már le a tulaj, ha nem akarja, h más használja A WIFIJÉT...
Én azt tartom erkölcstelennek, ha feltöri illetéktelen ember, mások kódjait. Nyilván kivétel erősíti a szabályt: pl vészhelyzetben egy cégnél egy ún. "fehérkalapos" (white hat) hacker, ha megkérik, segítő célból feltörhet adott kódot, vagy biztonságvédelmi okokból megkísérleheti a cég kérésére feltörni a rendszerüket, nyiltan, tesztelés céljából. Hangsúlyozom, kivételes eset az olyan.
AZONBAN: modemet nem szoktak kódolni, csak kevesebben, akik értenek hozzá, és netszolgáltató se szokott ilyesmihez segítséget adni, se kódot, stb, tehát nem várható el, h akinek csak modemje van, értsen a kódolásához, ergo nem illik illetéktelennek használni. Én így látom.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!